Sara Errani, în finala BRD Bucharest Open, după victoria în trei seturi cu Monica Niculescu

Sara Errani, în finala BRD Bucharest Open, după victoria în trei seturi cu Monica Niculescu

Italianca Sara Errani, principala favorită, s-a calificat în finala turneului de tenis BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, sâmbătă, la Arenele BNR din Capitală, după ce a învins-o pe românca Monica Niculescu, a treia favorită, cu 5-7, 6-1, 6-2, în prima semifinală.

Errani s-a impus la capătul unui meci care a durat două ore și 22 de minute, pe o arșiță insuportabilă, diferența făcându-se în primul rând la nivelul fizic.

Niculescu, care s-a oprit și în semifinalele ediției de anul trecut, învinsă de Simona Halep (care ulterior a câștigat titlul), a început foarte bine meciul, a condus cu 2-0 și a avut o minge de 3-0, dar Errani a revenit și a restabilit egalitatea, 3-3. Monica nu s-a lăsat mai prejos și a reușit un nou break, pentru 4-3. În ghemul cu numărul opt, la scorul de 30-30, arbitra de scaun a acordat un punct Monicăi, fapt care a stârnit furia italiencei. Niculescu a câștigat ghemul și s-a desprins la 5-3, pe fondul nervilor adversarei. Errani a reușit să revină din nou, dar Niculescu a fost mai inspirată în ultimele ghemuri și a luat setul cu 7-5.

Monica a căzut fizic în setul al doilea, care a revenit italiencei cu 6-1.

În decisiv, Niculescu a avut o șansă de break la ghemul de debut, dar Errani și-a concretizat serviciul în cele din urmă. Niculescu făcut și ea break-ul apoi, a condus cu 2-1, dar puținele resurse de energie s-au epuizat și deși a mai încercat să rămână în meci, Errani a luat setul cu 6-2 și a obținut victoria.

Monica Niculescu a avut o evoluție apreciată, a făcut spectacol în multe momente, reușind nenumărate ''scurte'' de efect în fața italiencei.

Sara Errani (28 ani), numărul 20 mondial, o conduce acum pe Niculescu la meciurile directe cu scorul de 4-1. Românca (27 ani), locul 41 WTA, s-a impus în 2005 la Coimbra (Portugalia), în optimi, cu 3-6, 7-5, 7-6 (5), dar italianca le-a câștigat pe următoarele patru: în 2007, la Latina (ITF), în optimi, cu 7-6 (5) 7-5, în 2009 în turul al doilea la Australian Open, cu 6-2, 6-3, anul trecut la Doha, în optimi, cu 2-6, 7-5, 6-1, și acum la București.

Errani și-a asigurat un cec de 21.400 dolari și 180 puncte WTA, în timp ce Niculescu va primi un cec de 11.300 dolari și 110 puncte WTA.

În finală, Errani o va înfrunta pe câștigătoarea semifinalei dintre Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia/N. 7) și Polona Hercog (Slovenia). AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA