Sărăcia distruge sportul românesc: după Oltchim, se destramă şi HCM. Prima mutare care anunţă prăbuşirea clubului

Sărăcia distruge sportul românesc: după Oltchim, se destramă şi HCM. Prima mutare care anunţă prăbuşirea clubului

Mai întâi, s-a desfiinţat Oltchim Râmnicu Vâlcea, la doar câteva luni după ce a disputat o semifinală de Liga Campionilor. Acum, la băieţi, HCM Constanţa pare că o ia pe urmele „galacticelor“. În luna mai, clubul a obţinut cel mai bun rezultat al handbalului românesc masculin din ultimii ani: locul patru la Cupa EHF. La două luni şi jumătate de la această performanţă, HCM se clatină serios.

În condiţiile în care echipa depindea, în mare parte, de banii primiţi de la autorităţile locale, intervenţia Curţii de Conturi, care a blocat suma de patru milioane de lei alocată de Consiliul Judeţean Constanţa, a destabilizat echipa.

Rezultatele imediate? Neplata salariilor de patru luni şi anularea unui cantonament în Serbia. Şi cum perspectivele nu sunt încurajatoare, handbaliştii campioanei României au început să părăsească, treptat, clubul.

A renunţat la 45.000 de euro

De ieri, constănţenii şi-au pierdut omul numărul 1: Alexandru Şimicu (25 de ani). Acesta a semnat cu Hamburg din postura de jucător liber, renunţând la datoria de 45.000 de euro pe care HCM Constanţa o avea la el. La Hamburg, Şimicu se va reuni cu antrenorul francez, Christian Gaudin, cel care a pregătit naţionala României la barajul pentru Campionatul Mondial, pierdut în luna iunie în faţa Suediei.

Aventura lui Şimicu la gruparea din Bundesliga va fi una de un sezon. Înainte de a bate palma cu nemţii, el semnase un contract pe trei ani cu formaţia franceză, Saint-Raphael, acolo unde va ajunge începând cu stagiunea 2015-2016. La Saint-Raphael, Şimicu va juca alături de actualul portar al HCM-ului, Mihai Popescu, şi el înţelegându-se cu francezii pentru un contract care va intra în vigoare din sezonul 2015-2016.

„Cu un ochi râd, cu altul plâng“

Plecarea lui Şimicu la o grupare de talia celor de la Hamburg l-a bucurat pe preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, cel care, la rândul său, a evoluat ca jucător pentru un club uriaş, Barcelona. Totuşi, Dedu a remarcat şi partea negativă a plecării lui Şimicu.

„Cu un ochi râd, dar cu altul plâng. Îmi pare rău că a plecat în aceste condiţii, că Liga Naţională pierde un jucător atât de valoros. Dar mă bucur că valoarea lui a fost recunoscută, iar profesionalismul din Bundesliga îl poate ajuta să progreseze şi mai mult, să-l facă mai bun. Ştiam că sunt frământări la HCM Constanţa, dar nu ştiam că sunt atât de grave“, a declarat Dedu pentru prosport.ro.

Bundesliga e templul handbalului mondial la nivel de cluburi.

Alin Şania fost jucător la Melsungen

Alexandru Şimicu

*Data şi locul naşterii: 08/10/1988, Timişoara

*Post: Inter stânga

*Înălţime: 2.02m

*Greutate: 96kg

*A jucat la: Politehnica Timişoara, HCM Constanţa

*Palmares: trei titluri naţionale (2012, 2013, 2014), trei Cupe ale României (2012, 2013, 2014), Supercupa României (2013), Locul 4 la Cupa EHF (2014)

A fost declarat jucătorul anului în România în 2013.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...