Sărituri cu schiurile: Norvegianul Jacobsen, învingător în etapa a doua a Turneului celor 4 Trambuline

Sărituri cu schiurile: Norvegianul Jacobsen, învingător în etapa a doua a Turneului celor 4 Trambuline

Norvegianul Anders Jacobsen a câștigat joi cea de-a doua etapă a Turneului celor 4 Trambuline, contând pentru Cupa Mondială la sărituri cu schiurile și găzduită în stațiunea germană Garmisch-Partenkirchen.

Jacobsen (29 ani), care a mai câștigat și în 2013 acest concurs programat în prima zi anului, a acumulat 286 de puncte, după două sărituri de 135,5 m, respectiv 136,5 m, reușind să-l devanseze pe cvadruplul campion olimpic elvețian Simon Ammann — 279,4 puncte (138 m și 133 m), în timp ce poziția a treia a fost ocupată de austriacul Gregor Schlierenzauer, dublu câștigător al Turneului celor 4 Trambuline și triplu învingător în etapa de la Garmisch, care a acumulat 275,7 puncte (132,5 m și 139,5 m). 

Austriacul Stefan Kraft, învingător în concursul de debut de la Oberstdorf, dar clasat doar pe locul 6 la Garmisch, rămâne lider în clasamentul general al Turneului celor 4 Trambuline, care va continua în Austria, unde sunt programate ultimele două etape, sâmbătă și duminică.

În clasamentul general al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, după 11 etape, conduce austriacul Michael Hayboeck, cu 549 puncte, urmat de cehul Roman Koudelka și de norvegianul Anders Fannemel — ambii cu câte 530 puncte.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

3 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

4 Cum a găsit CNSAS documentele olografe care au dovedit că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

5 Dezvăluiri șocante despre corupția din Armata Rusiei / Soldați forțați să se prostitueze și ofițeri care inventează trupe pentru a le încasa solda