Scandal la FRF. Scrisoarea lui Daniel Prodan către conducerea Federației

Scandal la FRF. Scrisoarea lui Daniel Prodan către conducerea Federației

Daniel Prodan / FOTO: evz.ro

Conform unor surse din cadrul federaţiei de fotbal, Prodan va fi dat afară pentru că a făcut public faptul că forul condus de Răzvan Burleanu nu le-a platit juniorilor U-17 diurnele pentru turneul din Scoţia. Aflând acest lucru, Prodan le-a cerut conducatorilor de la FRF "să fie bărbaţi" şi să îi spună răspicat dacă vor sa plece.

Iata scrisoarea semnata de Daniel Prodan:

Observ, cu tristeţe, de câteva zile o campanie prin care se încearcă 'pe surse' din partea unor 'anonimi' care nu îşi asumă responsabilitatea spuselor denigrarea persoanei mele. Să punem lucrurile la punct. Numele meu este Daniel Prodan. Pentru unii 'Tătuca', pentru alţii 'Didi'...

Chestiunea pusă în discuţie e cu mult mai presus de calitatea de fotbalist pe care am avut-o la un moment dat. Mă simt atât de lezat ca om încât nu stau să invoc cele peste 50 de selecţii la naţională sau visul american din 94, pe care l-am trăit şi în egală măsură l-am creat, alături de ceea ce oamenii au numit "Generaţia de Aur", pentru milioane de compatrioţi. Nu vorbesc nici despre trofeele cucerite cu Steaua, cel mai reprezentativ club al nostru, aşa cum nu mă voi referi nici la carieră mea internaţională la nivel de echipe de club.

Aici nu e vorba despre jucătorul care am fost ori despre conducătorul care sunt...E vorba despre caracterul meu, despre coloana mea vertebrală, despre principii, despre educaţie, despre mediul în care m-am format şi trăiesc. Provin dintr-o parte a ţării unde oamenii au demnitate şi unde discuţiile se poartă indiferent de subiect sau ton, numai dacă oamenii se privesc în ochi.

Subiectul "diurnei pentru juniori" este foarte simplu din punctul meu de vedere şi nu am ce şi faţă de cine să mă justific. Am fost în ultimul timp discret în ceea ce priveşte apariţiile publice, pentru simplul motiv că nu îmi place să ies în faţă şi să vorbesc doar de dragul de a o face. Prefer să mă exprim când am ceva de spus. Acum, sunt dator, faţă de mine în primul rând, şi faţă de toţi cei pe care nu i-am dezamăgit ca fotbalist să pun lucrurile la punct.

Eu, în calitate de conducător al delegaţiei naţionale Under 17 la Turul de Elită din Scoţia am ridicat la plecarea din România diurnele delegaţiei. Staff tehnic şi administrativ. Am întrebat dacă jucătorii au diurnă de nu mai puţin de trei ori şi de fiecare dată am primit răspuns negativ. La sosirea în Scoţia însă, fotbaliştii au deschis această discuţie şi mi-au relatat faptul că la întâlnirea avută cu şefii FRF la Mogoşoaia li s-a promis că vor beneficia de o suma modică pentru această deplasare. Am hotărât de comun acord cu antrenorul lor, Costel Gâlcă, să rezolvăm problema şi le-am onorat promisiunile făcute (nu de mine personal) în ţară. Atât şi nimic mai mult! Restul, pentru mine sunt discuţii inutile, pretexte sau încercări jenante de a pasa responsabilitatea.

Cum am mai spus, mie întotdeauna mi-au plăcut lucrurile directe, fie că vorbim de acţiuni că fotbalist ori de comunicare în calitate de conducător. Ca fundaş, am preferat jocul bărbătesc şi mă mândresc cu asta. Să fim deci bărbaţi şi în chestiuni administrative! De acolo de unde vin, din Maramureş, am rămas cu o vorba: 'Pe unde vreţi voi să urcaţi acum, eu am coborât de şepte ori'.

Dacă această polemică inutilă reprezintă unul dintre primele semne ale schimbării în 'guvernanţă' fotbalului românesc, eu unul am puterea să mă ridic şi să spun: 'Nu, mersi! Suntem pe un drum greşit!'. Nu ca fotbalişti, foşti fotbalişti, antrenori sau conducători. Ca oameni domnilor, ca oameni!

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria