Schi alpin: Americanca Lindsey Vonn a câștigat proba de coborâre de la Zauchensee

Schi alpin: Americanca Lindsey Vonn a câștigat proba de coborâre de la Zauchensee

Americanca Lindsey Vonn, cvadruplă câștigătoare a Cupei Mondiale de schi alpin, s-a impus sâmbătă în proba de coborâre sprint de la Zauchensee (Austria), în care rivala sa elvețiancă și lidera clasamentului general, Lara Gut, a fost eliminată. Vonn, înregistrată în cele două manșe în 2min11sec17/100, a fost urmată la o secundă de canadianca Larisa Yurkiw și la 1sec 66/100 de austriaca Cornelia Hutter.

Vonn (31 ani) a dominat cele două manșe ale coborârii, în care rivala sa elvețiană Lara Gut (24 ani) a ieșit din prima manșă.

Americanca este singura concurentă care a mai concurat deja într-o coborâre sprint, probă care nu s-a mai disputat de 14 ani la feminin în Cupa Mondială.

Ea a dat o dublă lovitură, egalând, cu 36 de victorii la coborâre, recordul deținut de Annemarie Moser-Proell, revenind în același timp în cursa pentru câștigarea marelui glob de cristal, fiind pe locul 2 la general, după Gut.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, lideră este Gut, cu 658 puncte, urmată de Vonn — 600 puncte și de suedeza Frida Hansdotter — 521 puncte.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surpriza Rusiei? / „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare” / Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

2 Două chestii care încep să se cam vadă în spatele grevei profesorilor, care continuă

3 Foarte interesante amănunte...

4 „Mr. Bean”, editorial surprinzător despre mașinile electrice

5 VIDEO Gestul prin care Armata Ucrainei anunță declanșarea contraofensivei