Schi alpin: Cupa Mondială - Nicole Hosp, învingătoare în slalomul de la Aspen

Schi alpin: Cupa Mondială - Nicole Hosp, învingătoare în slalomul de la Aspen

Austriaca Nicole Hosp a câștigat duminică slalomul special de la Aspen (SUA), înregistrând cu această ocazie prima sa victorie după aproape șapte ani în Cupa Mondială feminină de schi alpin.

Aflată doar pe poziția a șasea după prima manșă, Hosp a evitat toate capcanele traseului în manșa secundă, pentru a semna cel de-al 11-lea său succes în circuitul mondial.

Cu un timp cumulat de 1min.44sec.90/100, Nicole Hosp a devansat-o cu 19/100 pe suedeza Frida Handotter și cu 95/100 pe o altă reprezentantă a Austriei, Kathrin Zettel.

Austria a realizat, astfel, "dubla" la Aspen, după ce sâmbătă Eva-Maria Brem reușise să se impună în slalomul uriaș găzduit de cunoscuta stațiune montană din Colorado.

"Mă simt ca și cum ar fi prima mea victorie în Cupa Mondială", a declarat Hosp (31 ani), care obținuse ultimul său succes în ianuarie 2008, la Maribor. Câștigătoare a marelui Glob de cristal al sezonului 2006/2007 din Cupa Mondială, schioarea austriacă a fost nevoită să facă față unor accidentări la genunchi în 2009 și 2010.

"Am avut perioade foarte, foarte dificile, dar începând din această vară mă simt bine", a subliniat campioana mondială din 2007 la slalom uriaș, care a reușit să cucerească totuși două medalii (argint la super combinată și bronz la super-uriaș) cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Soci, din februarie 2014.

Marea favorită a slalomului de la Aspen, americanca Mikaela Shiffrin, a semnat cel mai bun timp al primei manșe, însă a clacat în cea de-a doua manșă, clasându-se în final pe locul 5.

Circuitul feminin de schi alpin va continua weekend-ul viitor la Lake Louise (Canada), cu două probe de coborâre și un slalom super-uriaș, care va marca mult-așteptata revenire în competiție a campioanei americane Lindsey Vonn.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu