Schi alpin: Lindsey Vonn a doborât recordul de victorii în Cupa Mondială

Schi alpin: Lindsey Vonn a doborât recordul de victorii în Cupa Mondială

Schioarea americană Lindsey Vonn a doborât recordul de victorii în Cupa Mondială de schi alpin, după ce a înregistrat luni cel de-al 63-lea său succes în această competiției, impunându-se în slalomul super-uriaș de la Cortina d'Ampezzo (Italia).

Campioana din Statele Unite, în vârstă de 30 ani, care duminică a câștigat proba de coborâre găzduită de aceeași stațiune italiană, a reușit astfel să o devanseze pe legendara schioare austriacă Annemarie Moser-Proell, care a obținut 62 de succese în circuitul feminin de schi alpin, în anii '70.

Linsey Vonn, care are în palmares patru Globuri de cristal rezervate învingătoarei Cupei Mondiale de schi alpin, a înregistrat pe parcursul carierei sale 32 de victorii în probele de coborâre, 21 în cele de slalom super-uriaș, 3 la slalom uriaș, 2 în probele de slalom special și 5 la combinată alpină.

La masculin, recordul este deținut de suedezul Ingemar Stenmark, care a înregistrat 86 de victorii în Cupa Mondială.

În slalomul super-uriaș de la Cortina d'Ampezzo, Lindsey Vonn a fost înregistrată cu timpul de 1min.27sec.03/100, reușind să o devanseze cu 0,85 sec pe austriaca Anna Fenninger și cu 0,92 sec. pe Tina Weirather din Liechtenstein, clasate pe locurile 2, respectiv 3.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...