SENZAŢIE produsă de ROMÂNI la Australian Open!

Florin Mergea câștigă în fața fraților Bryan, sfert de finală românesc la Australian Open, Florin vs Horia! Florin Mergea și Dominic Inglot au produs surpriza turneului de dublu, eliminându-i în optimi pe favoriții 1, frații Bryan.

 Australian Open 2015 se profilează a fi un Grand Slam cu potențial istoric pentru români. Înainte de Simona, o primă semifinală românească a devenit certitudine azi, după ce cei doi titulari ai echipei de Cupa Davis au câștigat în optimi, ceea ce înseamnă că se vor întâlni în sferturi. Oricare dintre cele două echipe poate emite acum pretenții serioase la a duce traseul până la capăt.

Performanța zilei a venit din partea lui Florin Mergea, care, alături de Dominic Inglot, a reușit surpriza turneului. Cei doi i-au eliminat pe frații Bryan, 7-6, 6-3, în numai o oră și 10 minute. Mergea și Inglot s-au văzut conduși rapid cu 4-1, dar au recuperat break-ul și apoi au luat primul set la tiebreak. Un singur break a fost suficient pentru a decide al doilea set. 

Florin obține, astfel, prima victorie în fața fraților, dar performanța era, cumva, anunțată. Nu e prima oară când Florin joacă strâns contra Bryan/Bryan, indiferent de formula de echipă din care face parte. 

La rândul lor, Horia Tecău și Jean Julien Rojer au revenit după pierderea primului set și i-au eliminat pe Groth/Butorac, o altă echipă incomodă, într-un final pe muchie. A fost 3-6, 7-5, 7-6, cu tiebreak-ul ultimului set decis la 5. Meciul a fost o afacere de serviciu, în marea parte a timpului, dar dublul româno-olandez a mai avut o minge de meci la 6-5 în decisiv. 

Va fi, așadar un sfert de finală românesc la Australian Open, ceea ce asigură o nouă semifinală, a patra reușită de tenismanii români în ultimele patru Slamuri: Simona la RG și Wimbledon 2014, plus Florin Mergea la RG 2014. 

Ambele echipe românești au deja câte o finală în cont în acest an, la Sydney și la Auckland.

Florin și Horia s-au mai întâlnit în ultimii ani în diverse formule, cu echipa lui Horia conducând head-to-head-ul.

Florin mai este angrenat și în turneul de dublu mixt, unde face pereche cu olandeza Michaella Krajicek. Îi vor întâlni în turul al doilea pe campionii en-titre, Mladenovic/Nestor. Sursa treizecizero.ro.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

5 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing