Serena și Venus Williams, în optimile de finală la Australian Open

Serena și Venus Williams, în optimile de finală la Australian Open

Surorile americane Serena și Venus Williams s-au calificat în optimile de finală ale Openului de tenis al Australiei, primul turneu de Mare Șlem al anului, grație victoriilor înregistrate sâmbătă, în turul al treilea al competiției.

Serena Williams (33 ani), numărul unu mondial și principala favorită, a dispus cu 4-6, 6-2, 6-0 de ucraineanca Elina Svitolina (nr.26), în timp ce Venus Wiliams (34 ani), cap de serie numărul 18 la Melbourne, a învins-o tot în trei seturi, cu 4-6, 7-6 (7/3), 6-1 de Camlia Giorgi (Italia).

Dacă pentru Serena Williams calificarea în optimile de finală ale turneelor majore a devenit practic o obișnuință în ultimii ani, pentru sora sa mai mare prezența în această fază a competiției este o raritate, Venus Williams având ultima apariție la acest nivel în anul 2011, la Wimbledon, unele ambele jucătoare au fost eliminate în optimi.

În meciul următor, Serena Williams o va avea ca adversară pe spaniola Garbine Muguruza (nr.24)., în fața căreia va avea ocazia să-și ia revanșa după eliminarea în turul al doilea la Roland Garros, în timp ce pe Venus Williams o așteaptă o misiune mult mai dificilă, urmând să o întâlnească pe poloneza Agnieszka Radwansa, a șasea favorită de la Melbourne.

Muguruza a trecut în turul 3, cu 6-3, 4-6, 6-0 de elvețianca Timea Bacsinszky , în timp ce Radwanska a învins-o în două seturi, 6-0, 7-5 pe americanca Varvara Lepchenko (nr.30).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro