Simona Halep a admis că a fost avantajată de faptul că Alexandra Dulgheru a fost obosită

Simona Halep a admis că a fost avantajată de faptul că Alexandra Dulgheru a fost obosită

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a recunoscut că a fost avantajată de faptul că Alexandra Dulgheru a fost obosită în meciul de vineri, din sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma, câștigat cu 6-1, 6-0 de numărul doi mondial.

"Azi a fost un meci destul de bun, am jucat foarte solid. Ea (Dulgheru, n. red.) a fost obosită deoarece a jucat multe meciuri lungi și am avut avantaj față de ea'', a mărturisit Halep, citată de site-ul WTA, după victoria care i-a asigurat calificarea în semifinalele turneului dotat cu premii totale de 2.428.490 dolari.

Alexandra Dulgheru a venit din calificări la Roma și acesta a fost al șaselea meci jucat la Foro Italico, înaintea căruia strânsese deja 9 ore și 50 de minute jucate la turneul italian (o medie de aproape două ore pe meci).

"Nu e ușor să joci împotriva unei românce, dar în timpul meciului uiți împotriva cui joci, îți faci treaba pe teren'', a mai spus Halep, care a încheiat conturile cu Dulgheru după doar 56 de minute.

În schimb, Halep nu a cedat mai mult de trei ghemuri în fiecare din cele trei partide disputate la Roma: 6-3, 6-0 cu Alison Riske în turul al doilea, 6-2, 6-1 cu Venus Williams în optimi și 6-1, 6-0 cu Dulgheru în sferturi.

Halep va juca în semifinale cu Carla Suarez Navarro, locul 10 în clasamentul WTA, care a dispus de cehoaica Petra Kvitova, a patra favorită, cu 6-3, 6-2.

Simona o conduce pe iberică în meciurile directe cu scorul de 5-4, dar românca s-a impus în ultimele trei partide, fără a lua în considerare forfait-ul de anul trecut de la Roma. Halep a câștigat în 2013 în semifinale la 's-Hertogenbosch cu 6-3, 6-2, tot în 2013 în optimi la New Haven, cu 3-6, 6-4, 6-1, și anul acesta în sferturi la Indian Wells, cu 5-7, 6-1, 6-1, în drumul spre primul său titlu Premier Mandatory. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…