Simona Halep, calificată în sferturile turneului de la Birmingham și la dublu

Simona Halep, calificată în sferturile turneului de la Birmingham și la dublu

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, joi, și în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA pe iarbă de la Birmingham (Marea Britanie), alături de britanica Heather Watson, după o victorie cu 1-6, 6-3, 10-7 în fața unei perechi redutabile, Anabel Medina Garrigues/Arantxa Parra Santonja (Spania).

Halep și Watson s-au impus după o oră și 8 minute de joc, după un prim set cedat fără drept de apel. Cuplul româno-britanic a controlat manșa secundă, a condus cu 4-1, a trecut cu bine peste un moment dificil, salvând o minge de 4-4, iar apoi s-a impus cu 6-3. În super tiebreak, Halep și Watson s-au desprins după 6-6, reușind trei mingi la rând, iar apoi au câștigat cu 10-7.

Arantxa Parra Santonja se află pe locul 34 în ierarhia WTA de dublu, iar Anabel Medina Garrigues pe 36. Împreună au un titlu câștigat, anul acesta, la Antwerp, și o finală pierdută în 2004, la Bogota.

Pentru româncă (locul 305 la dublu) a fost doar a doua victorie reușită la dublu în acest an, în cinci partide. Watson se află pe locul 102 la dublu.

Tot joi, Halep, principala favorită a probei de simplu, trecuse în optimi de Klara Koukalova (Cehia), cu 6-1, 6-3, în doar 50 de minute.

Dacă la simplu va juca în sferturi cu Kristina Mladenovic (Franța), la la dublu, Halep și Watson vor înfrunta perechea Yung-Jan Chan (Taiwan)/Jie Zheng (China), care a eliminat principalele favorite, Casey Dellacqua (Australia)/Sania Mirza (India), cu 6-4, 6-2.

Halep și-a asigurat 16.725 dolari și 100 de puncte WTA, iar la dublu, împreună cu Watson, 5.785 dolari și 100 puncte WTA. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa o fi?

3 Așa e!

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…