Simona Halep crede că și-a regăsit spiritul de a lupta pentru fiecare minge

Simona Halep crede că și-a regăsit spiritul de a lupta pentru fiecare minge

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a declarat, marți, la Indian Wells, că și-a regăsit spiritul de a lupta pentru fiecare minge, iar acesta este stilul ei definitoriu.

"Am ieșit pe teren și am luptat pentru fiecare minge și cred că acesta este stilul meu'', a declarat Halep după victoria de marți, cu Karolina Pliskova (6-4, 6-4), în optimile de finală ale turneului californian. ''Simt că mi-am regăsit spiritul de a lupta pentru fiecare minge și fiecare meci. Am pierdut acest sentiment la Australian Open. Împotriva Ekaterinei Makarova nu am luptat din toate puterile și cred acestea este e cel mai rău lucru posibil, după mine. Apoi mi-am spus că nu mai vreau să renunț la luptă vreodată. Acum mă simt mai bine, mai încrezătoare, ies pe teren și lupt pentru fiecare punct'', a mai spus Halep, citată de site-ul WTA.

Românca, a treia favorită a turneului de la Indian Wells, a învins-o a doua oară pe Pliskova, după ce se impusese și luna trecută, în finala de la Dubai, cu 6-4, 7-6 (4).

''Cred că am un retur bun. Din acest motiv pot câștiga în fața ei'', a explicat Simona acest nou succes în fața cehoaicei. ''Am încercat să îmi fac jocul meu, să fiu agresivă și să stau aproape de linia de fund. Uneori am făcut un pas înapoi, deoarece ea lovea mingea foarte puternic, însă am încredere în mine acum și asta este cel mai important lucru'', a completat românca.

Următoarea adversară a Simonei va fi Carla Suárez Navarro, cap de serie nr. 12, care a trecut de britanica Heather Watson în trei seturi, cu 7-6 (5), 3-6, 6-1.

Halep și Suárez Navarro (26 ani, 13 WTA) au câștigat fiecare patru meciuri, dar iberica a obținut și o victorie fără joc, anul trecut, când Simona a declarat forfait la meciul programat în optimi la Roma.

Simona a învins în 2012, în primul tur la Miami, cu 6-7 (5), 6-3, 6-3, și în primul tur la Tokyo, cu 6-2, 6-3, în 2013 în semifinale la s-Hertogenbosch, cu 6-3, 6-2, și la New Haven, în optimi, cu 3-6, 6-4, 6-1.

Jucătoarea spaniolă a câștigat în 2010 la Barcelona, în primul tur, cu 6-4, 3-6, 6-3, în 2011 la US Open, în turul al doilea, cu 3-6, 6-2, 6-2, în 2012, din nou la Barcelona, cu 6-4, 6-1, în sferturi, în 2013, în primul tur la Roland Garros, cu 3-6, 6-2, 6-2.

''Am jucat de multe ori contra ei. Fiecare meci a durat cam trei ore și mă aștept la o partidă dificilă. Știu cum joacă și voi încerca să fiu agresivă și să joc rapid. Voi face totul pentru a câștiga și sunt sigură că voi avea șansa mea", a precizat Halep. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...