Simona Halep e sigură de participarea la Roland Garros: „Mă simt foarte bine!“ Ce spune despre urcarea în topul WTA

Simona Halep e sigură de participarea la Roland Garros: „Mă simt foarte bine!“ Ce spune despre urcarea în topul WTA

Simona Halep este fără îndoială sportivul momentului în România. Tânăra de 22 de ani se pregăteşte intens pentru Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, chiar dacă în urmă cu o săptămână participarea ei la turneul de la Paris era pusă sub semnul întrebării din cauza unei accidentări.

Acum, Simona s-a refăcut complet şi abia aşteaptă meciurile de pe zgura pariziană. "Mă simt bine, m-am antrenat normal şi n-am mai simţit durere. Sper să fiu la fel şi la Roland Garros. Am avut câteva zile de pauză, am făcut tratament, sper că s-a vindecat şi să nu mai am nicio problemă. Pentru mine Roland Garrosul este special. Acolo am câştigat la juniori primul Grand Slam, am amintiri frumoase, astfel că a rămas un turneu special. Mă simt ca acasă pentru că este în Europa şi mult mai aproape de ţară. Îmi place Franţa, îmi place Parisul, dar ca la orice turneu de Mare Şlem simt o presiune în plus, va fi o întrecerea foarte dificilă", a comentat Halep pentru ProSport .

„Uitasem că sunt numărul patru mondial”

De luni, 19 mai, Simona a devenit a patra jucătoare a lumii, aceasta fiind cea mai mare performanţă a unei românce în tenisul profesionist . Deşi se află pe poziţiile fruntaşe ale ierarhiei femninine, Halep rămâne aceeaşi fire modestă. "Am primit mesaje de felicitare. Uitasem că sunt numărul patru mondial. Este o realizare, mă bucur foarte mult de acest lucru, sper să nu mă opresc aici şi să mai urc. Nu vreau să promit, dar cred că mai pot să muncesc, să mai progresez în jocul meu. Nu mă aşteptam să ajung în acest punct atât de repede, dar cu multă muncă şi seriozitate am putut să realizez lucruri importante. Mă bucur de situaţie şi sper ca în acest an să nu mai pierd în primul tur la Roland Garros, să trec câteva tururi", a mai spus constănţeanca.

Simona a vorbit şi despre uzura unui jucător de tenis, care este nevoit să joace aproape săptămânal la cel mai înalt nivel. "Pregătirea, meciurile sunt mult mai intense, uzura este mare, săptămânal avem turneu de un nivel foarte ridicat. Orice oră de tenis jucată este foarte importantă, iar în acest context trebuie să mă gândesc şi să nu mă accidentez mai grav. Dacă îţi merge bine la un turneu şi dai totul, este foarte greu să continui la acelaşi nivel şi la următorul turneu care vine imediat. Am încercat, dar a trebuit să am grijă şi de mine, să mă protejez. Vreau să merg în continuare în circuitul WTA pe termen lung, nu doar pe termen scurt", a conchis Halep.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

3 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

4 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

5 Profesorul Vlad Ciurea / „E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă”