Simona HALEP s-a calificat în turul trei la US Open, după 6-2, 6-1, cu slovaca Jana Cepelova

Simona HALEP s-a calificat în turul trei la US Open, după 6-2, 6-1, cu slovaca Jana Cepelova

Jucătoarea Simona Halep, a doua favorită la US Open, s-a calificat, miercuri, în turul trei al competiţiei, după ce a trecut de slovaca Jana Cepelova, locul 65 WTA, cu scorul de 6-2, 6-1.

Simona Halep - Jana Cepelova, în turul 2 la US Open (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce luni a avut nevoie de un set decisiv şi două ore de joc pentru a depăşi o jucătoare din afara circuitului profesionist, Simona Halep şi-a respectat statutul de favorită în partida cu Cepelova, o sportivă care obţinuse în acest an o victorie în faţa Serenei Williams.

Meciul a început cu o evoluţie inexactă a Simonei. Cepelova a dus scorul la 2-0, chiar a fost la un punct de 3-0. Halep nu s-a panicat şi cu răbdare şi-a construit revenirea. De la 2-0 şi 40-15 pentru sportiva slovacă, aflată la serviciu, românca a întors spectaculos, câştigând şase ghemuri la rând. Punctele s-au lungit, aşa cum îi plac Simonei, iar Cepelova nu a mai făcut faţă ritmului. Halep a închis primul set cu un as, după 30 de minute de joc.

Sportiva din Slovacia nu a mai reuşit decât un singur ghem în al doilea set, primul, pe propriul serviciu. Cu 12 ghemuri câştigate din ultimele 13, Halep a terminat meciul în 56 de minute.

Simona Halep va juca în manşa a treia cu învingătoarea din meciul Mirjana Lucici-Baroni (Croaţia), locul 121 WTA - Shahar Peer (Israel), locul 155 WTA. Jucătoarea croată, în vârstă de 32 de ani, venită din calificări, a produs una dintre surprizele primului tur, eliminând-o pe spaniola Garbine Muguruza, locul 26 şi cap de serie numărul 25.

Calificarea în turul trei la US Open este recompensată cu 105.090 de dolari şi 130 de puncte WTA.

La ediţia trecută a US Open, Halep a atins faza optimilor de finală, cea mai bună performanţă din carieră la Flushing Meadows, fiind eliminată de italianca Flavia Pennetta, cu scorul de 6-2, 7-6 (3). Sportiva din Constanţa are de apărat 280 de puncte.

LIVE

UPDATE - Simona Halep câştigă şi setul doi, scor 6-1. Românca merge mai departe în turul trei al competiţiei.

UPDATE - După 50 de minute de joc, Halep conduce cu 4-1 în setul doi şi se află la serviciu.

UPDATE - Halep câştigă primul set, cu scorul de 6-2, după 30 de minute de joc. Jucătoarea noastră a câştigat şase game-uri consecutive şi a închis setul cu un as.

Meciul dintre cele două jucătoare, contând pentru turul doi al US Open, a început în jurul orei 21:45 (ora României).

Simona Halep, locul 2 WTA, poate să-şi asigure prezenţa la Turneul Campioanelor , competiţia care închide sezonul feminin de tenis, dacă va accede în semifinalele US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria