Simona, prima victorie din 2015/ 4-6, 6-4, 6-3 cu Annika Beck la Shenzhen

Simona, prima victorie din 2015/ 4-6, 6-4, 6-3 cu Annika Beck la Shenzhen

 Simona Halep (cap de serie numarul unu) a debutat cu victorie, 4-6, 6-4, 6-3 la turneul WTA de la Shenzhen impotriva jucatoarei Annika Beck (locul 53 WTA). Competitia este dotata cu premii totale in valoare de 500.000 de euro.

In varsta de 20 de ani, Beck a intalnit-o de-a lungul timpului de patru ori pe Simona Halep, jucatoarea noastra conducand acum cu 3-1.

Filmul meciului

Setul I

Meciul a inceput cu Simona la serviciu, iar jucatoarea noastra a castigat game-ul fara mari emotii. La scorul de 2-1 in favoarea sa, Halep a ratat doua mingi de break. Scenariul s-a repetat si la 3-2, moment in care Simona a mai ratat doua sanse de break.

Din pacate, Simona si-a pierdut din concentrare pe propriul serviciu, iar Beck s-a impus la 15, reusind primul break al partidei (4-3 pentru sportiva din Germania). Numarul 53 WTA s-a desprins la 5-3, dupa un joc in care a servit destul de bine. Simona s-a impus cu emotii pe propriul serviciu, iar scorul a devenit 5-4. Beck a castigat cu 6-4 primul set, unul care a durat 40 de minute. Halep a comis multe erori nefortate, iar in plus s-a dovedit neinspirata in momente cheie.

Set II

Simona a servit prima in setul al doilea si s-a impus fara emotii (1-0). Halep nu mai produce la fel de usor lovituri castigatoare in fata unei sportive care acopera foarte bine terenul. Jucatoarea din Germania da senzatia ca a studiat mult jocul Simonei (1-1). Halep nu pare intrata foarte bine in meci nici in acest moment: rateaza lovituri importante cu forehand-ul, iar Beck mai face un break: 2-1. Simona simte momentul dificil si reactioneaza perfect: reuseste rebreak-ul dupa un game in care a fost agresiva si a trimis perfect cu backhandu-ul (2-2). Au urmat doua game-uri in care ambele sportive nu au avut probleme la serviciu, iar tabela s-a modificat (3-3).

Simona comite doua duble greseli, iar la urmatorul schimb trimite dezamagitor cu backhandu-ul. Beck reuseste break-ul, cu largul concurs al jucatoarei noastre (4-3). Halep reactioneaza bine inca o data: se impune contra serviciului, la capatul unui game in care a lovit mult mai "ingrijit" (4-4). Din fericire, Simona nu isi mai complica existenta pe propriul serviciu: trece in avantaj (5-4), dupa un joc fara emotii. Dupa ce a ratat o minge de set (a trimis putin afara cu forehandul in cross), Simona a incheiat setul la urmatoarea sansa (6-4).

Set III

Setul al treilea a inceput, la fel ca si celelalte doua, cu Simona la serviciu. Halep s-a impus la 15 (1-0). Beck egaleaza la unu la capatul unui game in care Halep a comis mai multe erori si a dat si un prim semn de nervozitate (a dat usor cu racheta in suprafata de joc). Simona a trecut din nou in avantaj: 2-1, jocul pe propriul serviciu a fost la discretia ei. Beck egaleaza inca o data (2-2) - sportiva din Germania are un foarte bun joc defensiv. Simona face inca o dubla greseala, Beck simte momentul mai slab si reactioneaza: break la 15 (3-2 pentru sportiva din Germania). Simona revine inca o data: face rebreak-ul (3-3).

Halep joaca cu mai multa agresivitate, se desprinde la 40-0 si castiga pana la urma la 30 game-ul jucat pe serviciul adversarei (5-3 in favoarea ei). Simona incheie meciul pe propriul serviciu (6-3). A fost o partida complicata, in care Halep a aratat ca mai are multe de pus la punct in vederea participarii la Australian Open.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia