Stanciu: Numirea lui Mircea Lucescu la naţională ar fi o reparaţie morală după demiterea din '86

Stanciu: Numirea lui Mircea Lucescu la naţională ar fi o reparaţie morală după demiterea din '86

Directorul executiv al FC Rapid, Nicolae Stanciu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că numirea lui Mircea Lucescu la conducerea echipei naţionale ar fi o reparaţie morală după demiterea sa din funcţia de selecţioner, în 1986.

"Ar fi benefică venirea lui Mircea Lucescu la naţională. Acum, la zenitul şi apogeul carierei lui, ar merita pentru ceea ce a făcut pentru fotbalul românesc şi internaţional. Se ştie cum a fost îndepărtat (n.r. - de la conducerea tehnică a echipei naţionale). Şi ar fi o reparaţie morală după felul cum a fost îndepărtat atunci. Mi se pare persoana potrivită pentru acest proiect. Ar antrena şi pe Şahtior măcar până se lămuresc şi ei cu Liga Campionilor. Îi urez succes dacă va fi. Pentru Rapid ar fi benefic să vină, ne-ar mai ajuta şi pe noi măcar cu un sfat, pentru că ar fi mai aproape. Am putea să îi cerem şi ajutorul pentru orice probleme de fotbal", a spus oficialul rapidist.

Stanciu, care l-a avut antrenor pe Mircea Lucescu la Rapid, a adăugat că vârsta de 69 de ani nu poate să fie un impediment pentru acesta. "De ce să nu vină la naţională? Ce mai are de antrenat decât naţionala? Este longeviv cu siguranţă. A declarat mereu că atâta timp cât va fi sănătos, va antrena, deci el e al doilea Trapattoni (n.r. - italianul Giovanni Trapattoni, în prezent 75 de ani) în fotbalul internaţional", a precizat Stanciu.

Antrenorul formaţiei Rapid, Marian Rada, consideră de asemenea că instalarea lui Lucescu la conducerea primei reprezentative este cea mai bună soluţie. "El este cel mai titrat antrenor român, are cele mai bune rezultate în momentul actual. Mircea Lucescu a mai venit pe la noi, cu Şahtior a făcut antrenament aici. Pentru el e uşor să antreneze şi Şahtior, şi naţionala. Pentru că atunci când se întrerupe calendarul competiţional pentru meciurile selecţionatelor el are vreo 15 jucători din lot plecaţi la loturile naţionale şi atunci la club nici nu mai are ce antrena. El ştie tot ce se întâmplă în fotbalul românesc, cunoaşte jucătorii, deci ar fi foarte simplu. S-ar descurca fără probleme, ar avea colaboratori competenţi care să îl ajute", a menţionat Rada.

Antrenorul Mircea Lucescu a condus echipa naţională a României între 1981 şi 1986, el fiind demis după victoria cu 4-0 obţinută la Bucureşti în faţa selecţionatei Austriei în preliminariile Euro-1988.

FRF analizează în aceste zile mai multe variante pentru înlocuirea selecţionerului Victor Piţurcă, printre care se numără antrenorii Mircea Lucescu, Ladislau Boloni, Cosmin Olăroiu şi Cosmin Contra.

Victor Piţurcă şi Federaţia Română de Fotbal au reziliat, în urmă cu o săptămână, contractul de comun acord, tehnicianul semnând o înţelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...