ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 18 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 18 DECEMBRIE

Clubul Guanghzou R&F din Superliga Chinei la fotbal a confirmat angajarea antrenorului român Cosmin Contra și a jucătorului Michel de la Getafe, relatează agenția spaniol EFE.

* Naționala României ocupă locul 15 în clasamentul pe luna decembrie dat publicității joi de Federația Internațională de Fotbal (FIFA), poziție pe care s-a aflat și luna trecută.

* Federația Română de Haltere a continuat și în 2014 să înregistreze performanțe notabile la marile competiții internaționale de juniori și tineret, dar seniorii, după un parcurs bun la Europene, au rămas însă datori la Mondialele din Kazahstan, criteriu de calificare la JO 2016, unde nu au reușit să urce podium. Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere, a remarcat, într-o declarație pentru AGERPRES, bilanțul bun de la Europenele de juniori și de tineret, dar nu și-a ascuns dezamăgirea față de evoluția slabă de la Mondiale.

* Boxerul român Jo Jo Dan a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Quebec, că este pregătit pentru meciul cu canadianul Kevin Bizier, care va avea loc, vineri, într-o gală profesionistă la Pepsi Colisee din Quebec, meci care va stabili adversarul campionului mondial IBF la categoria welter, Kell Brook.

* Meciul dintre HCM Minaur Baia Mare și Dinamo București va fi capul de afiș din sferturile de finală ale Cupei României la handbal masculin, a căror tragere la sorți a avut loc joi la sediul Federației Române de Handbal. În celelalte sferturi de finală, HCM Constanța va întâlni pe Poli Timișoara, HC Odorhei va da piept cu HC Vaslui, iar Energia Tg. Jiu va înfrunta pe CSM București.

* Managerul tehnic al echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, va pleca sâmbătă 20 decembrie la Istanbul, acolo unde va asista la partida de campionat pe care fosta sa formație, Galatasaray, o va susține pe Arena Turk Telekom, împotriva echipei Mersin Idmanyurdu.

* Clubul de fotbal FC Viitorul Constanța a anunțat pe site-ul său oficial că s-a despărțit, pe cale amiabilă, de trei jucători, Dragoș Balauru, Adrian Mărkuș și Marko Andelkovic.

* Fundașul român Dorin Goian a marcat golul prin care Asteras Tripolis a terminat la egalitate, 1-1, în deplasare, cu Panthrakikos Komotini, miercuri, în etapa a 14-a a campionatului de fotbal al Greciei.

* Liverpool și Tottenham, echipa lui Vlad Chiricheș, s-au calificat, miercuri seara, în semifinalele Cupei Ligii engleze la fotbal, în urma unor victorii clare. Tottenham a surclasat pe Newcastle United cu 4-0, pe White Hart Lane, prin golurile marcate Nabil Bentaleb (18), Nacer Chadli (46), Harry Kane (63) și Roberto Soldado (70), Chiricheș fiind integralist în acest meci, desfășurat în fața a 34.677 spectatori.

* Echipa antrenată de românul Cosmin Contra, Getafe, s-a calificat fără probleme în optimile de finală ale Cupei Spaniei la fotbal, miercuri seara, după ce a învins cu scorul de 2-1 pe Eibar, în deplasare, în manșa secundă a șaisprezecimilor de finală ale competiției. Carlos Vigaray (23) și Diego Castro (34) au marcat golurile madrilenilor, care se impuseseră și în tur, cu 3-0. Pentru Eibar a înscris italianul Federico Piovaccari (55 — penalty), fost atacant al Stelei în sezonul trecut.

* Jucătoarea română de tenis Patricia Țig a fost învinsă de uzbeka Akgul Amanmuradova, cu 7-5, 7-6 (4), în optimile de finală ale turneului ITF de la Ankara (Turcia), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari.

* Internaționalul german Marco Reus, de la Borussia Dortmund, a fost amendat cu incredibila sumă de 540.000 euro, pentru că a condus în repetate rânduri fără permis, relatează ziarul german Bild.

* Fostul antrenor al sprinterului american Tyson Gay, Jon Drummond, a fost suspendat opt ani pentru dopaj, a anunțat miercuri Agenția americană antidopaj (USADA), citată de AFP.

* Fost campion mondial al greilor, boxerul americanul Ernie Terrell a încetat din viață la vârsta de 75 ani la Chicago, relatează agenția Reuters.

* Un soldat și un membru al Gărzii Civile se numără printre cele 41 de persoane arestate în Spania după uciderea unui "ultras" al echipei Deportivo La Coruna la Madrid, în cursul ciocnirilor dintre suporteri violenți, a anunțat miercuri o sursă apropiată anchetei. Un jandarm aparținând Gărzii Civile și un soldat al Unității de urgențe, specializată în intervenții la catastrofe, au fost reținuți miercuri alături de alți trei suspecți.

* Jeno Buzanszky, ultimul supraviețuitor al legendarei echipe de fotbal a Ungariei, campioană olimpică în 1952 și vicecampioană mondială în 1954, se află în stare critică, relatează Reuters.

* Sextuplu campion olimpic în probele de sprint, atletul jamaican Usain Bolt consideră ca ''ridicolă'' o eventuală eliminare a probei de 200 m sprint din programul olimpic, ca urmare a deciziei Comitetului Internațional Olimpic (CIO) de a accepta noi sporturi în familia olimpică, relatează Reuters.

* Florida Panthers a câștigat marți seara meciul cu Washington Capitals cu scorul de 2-1, dar după cea mai lungă ședință de șuturi de departajare din istoria Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheață (NHL), informează AFP. A fost nevoie de 20 de șuturi la poartă pentru fiecare echipă pentru a se desemna învingătoarea, iar golul victoriei a fost înscris de atacantul american Nick Bjugstad pentru "Pantere" (6-5), încheind astfel o ședință de lovituri care a durat aproape 18 minute.

* Jucătorul Angel Di Maria, transferat în vară de la Real Madrid la Manchester United, a fost ales cel mai bun fotbalist argentinian care joacă în străinătate, într-o anchetă realizată în rândul jurnaliștilor din Argentina, transmite Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...