ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 6 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - SPORT - 6 NOIEMBRIE

Mihai Teja, fostul antrenor al echipei CFR Cluj, a fost numit în funcția de selecționer al reprezentativei Under 21 a României, a anunțat joi Federația Română de Fotbal.

Foto: (c) MIRCEA ROSCA/ AGERPRES ARHIVA

În vârstă de 26 ani, Teja îl înlocuiește în acest post pe fostul internațional Viorel Moldovan, care a condus selecționata de tineret în perioada iulie — octombrie 2014 și care, în prezent, ocupă funcția de antrenor secund la echipa națională de seniori, condusă de Anghel Iordănescu. Noul selecționer al reprezentativei Under 21 a României va debuta pe 13 noiembrie, ora 13,00, când tinerii 'tricolori' vor disputa un joc amical, la Belgrad, contra selecționatei similare a Serbiei.

* Alin Șeroni, fundașul echipei FC Viitorul Constanța, a fost suspendat pentru 16 meciuri de către Comisia de disciplină și etică a Federației Române de Fotbal, pentru accidentarea gravă a jucătorului Nicușor Bancu, de la CS Universitatea Craiova, în cursul unui meci din cadrul Cupei României. Bancu a suferit o dublă fractură de tibie și peroneu la piciorul stâng în urma unei intrări dure a lui Șeroni, pe 29 octombrie, în optimile de finală ale Cupei României. Fotbalistul craiovean a fost operat cu succes la spitalul Floreasca din Capitală și are nevoie de mai multe luni pentru recuperare.

* Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) va organiza pe 14 noiembrie, la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani, o întâlnire la nivel înalt, în cadrul căreia se vor evalua potențialul olimpic al României precum și prioritățile în pregătirea sportivilor de top în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din anul 2016. Alături de Alin Petrache, președintele COSR, Ioan Dobrescu, secretarul general, și toți ceilalți membri ai Comitetului Executiv ai COSR, au fost invitați să ia parte primul ministru al României și reprezentanți din conducerile ministerelor Tineretului și Sportului, Afacerilor Interne, de Externe, Finanțelor Publice, Apărării Naționale, Educației Naționale, Muncii și Sănătății.

* Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală ale turneului challenger WTA de la Taipei (Tiwan), dotat cu premii în valoare de 125.000 dolari, după ce a învins-o în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, pe chinezoaica Yafan Wang, într-o partidă din optimi, disputată joi. Ana Bogdan (21 ani, locul 241 WTA) o va avea ca adversară în sferturile de finală pe câștigătoarea confruntării dintre chinezoaica Saisai Zheng, a treia favorită a acestui turneu, și thailandeza Tamarine Tanasugarn.

* Argentinianul Lionel Messi, atacantul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, ajuns la 71 de goluri înscrise în Liga Campionilor, grație "dublei" reușite miercuri seara, pe terenul formației olandeze Ajax Amsterdam (2-0), egalându-l astfel pe spaniolul Raul Gonzalez în clasamentul all time al marcatorilor din cea mai importantă competiție europeană intercluburi.Messi, cvadruplu câștigător al "Balonului de Aur" (2009, 2010, 2011, 2012), a deschis scorul în minutul 36 al partidei de pe Amsterdam Arena, trimițând balonul cu capul în poarta olandezilor, tot el fiind cel care a stabilit rezultatul final, în repriza secundă, după o combinație cu Pedro (min.76).

* Mijlocașul spaniol Xavi Hernandez (FC Barcelona) a disputat miercuri seara cel de-al 144-lea său meci în Liga Campionilor la fotbal, egalând astfel recordul stabilit cu o zi înainte de compatriotul său Iker Casillas, portarul și căpitanul rivalei Real Madrid.Xavi a fost titular în partida pe care Barca a câștigat-o cu 2-0 pe terenul olandezilor de la Ajax Amsterdam, prin dubla argentinianului Lionel Messi, care a egalat la rândul său recordul all time de goluri în grupele Champions League (71), deținut de Raul Gonzalez, fostul atacant al lui Real Madrid.

* Luis Enrique, antrenorul echipei FC Barcelona, a lăudat prestația atacantului argentinian Lionel Messi din meciul cu Ajax Amsterdam (2-0), din Grupa F a Ligii Campionilor la fotbal, care, grație dublei reușite miercuri seara în Olanda, a ajuns la 71 de goluri înscrise în Champions League și l-a egalat pe spaniolul Raul Gonzalez în clasamentul all time al marcatorilor din cea mai importantă competiție intercluburi din Europa."Messi este cel mai bun jucător pe care un antrenor poate spera să-l pregătească. El l-a egalat pe Raul în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria Ligii Campionilor", a afirmat antrenorul catalanilor.

* Delegația echipei de fotbal FC Barcelona a fost obligată să petreacă noaptea trecută la Amsterdam, unde a întâlnit formația olandeză Ajax în Liga Campionilor, din cauza unei defecțiuni a aeronavei cu care urma să se întoarcă în Spania, a anunțat gruparea catalană.Formația pregătită de Luis Enrique urmează să revină la Barcelona joi, la ora 14,00. "Barca", care avea programată o ședință de pregătire astăzi, la ora 12,00, va juca sâmbătă după-amiază în deplasare cu Almeria, în cadrul etapei a 11-a din Primera Division.

* Guvernul Marocului are nevoie de "timp de reflecție" înainte de a lua o decizie în privința organizării Cupei Africii pe Națiuni ediția 2015, după refuzul Confederației africane de fotbal (CAF) de a amâna competiția, a anunțat ministrul marocan al Sportului în Parlamentul de la Rabat.CAF a refuzat luni solicitarea de amânare formulată luna trecută de Maroc, din cauza epidemiei de Ebola din Africa de Vest, dând un termen de cinci zile, care expiră sâmbătă, autorităților de la Rabat pentru a anunța dacă țara lor va păstra dreptul de organizare sau "va arunca prosopul". După decizia Marocului, CAF urmează să se reunească apoi pe 11 noiembrie, la Cairo.

* Brazilianul Felipe Nasr, în vârstă de 22 ani, va pilota pentru echipa Sauber în viitoarea ediție a Campionatului Mondial de Formula 1, alături de suedezul Marcus Ericsson, a anunțat gruparea cu sediul în Elveția. Campion în Formula 3 britanică, în 2011, Nasr este în prezent pilotul de rezervă al team-ul Williams, în timp ce Ericsson a concurat în acest sezon pentru Caterham, grupare care se confruntă cu mari dificultăți financiare și nu va fi prezentă la Marele Premiu al Braziliei, programat duminică, după ce a ratat și cursa din Statele Unite, de la sfârșitul săptămânii trecute.

AGERPRES (editor: Vlad Constantinescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro