ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 17 OCTOMBRIE

ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 17 OCTOMBRIE

Victor Pițurcă a semnat un contract cu formația saudită Al-Ittihad, joi, după ce și-a reziliat contractul de selecționer al echipei naționale de fotbal a României, anunță Gazeta Sporturilor pe site-ul său. Pițurcă a semnat pe o perioadă de un an și șapte luni cu formația din Jeddah, fostul selecționer urmând să susțină vineri o conferință de presă (12,00).

Repartizată în Grupa C a Campionatului European — MiniEURO 2014, alături de Grecia, Slovenia și Lituania, potrivit tragerii la sorți efectuate, joi, la Herceg Novi (Muntenegru), transmite site-ul forului național de specialitate. Campionatul European de minifotbal va avea loc în Herceg Novi (Muntenegru), între 26 și 30 noiembrie 2014. Acesta va fi primul turneu final de MiniEURO în care forul național este condus de Ioan Onicaș, cel care i-a urmat în funcție lui Răzvan Burleanu, actualul președinte al Federației Române de Fotbal.

* Liga profesionistă de Fotbal s-a alăturat acțiunii inițiate de Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) sub deviza "Spune Nu rasimului!". Astfel, la toate meciurile programate în acest weekend și la începutul săptămânii viitoare, contând pentru etapa a 11-a a Campionatului Național Liga I, toți jucătorii titulari vor intra pe teren purtând tricouri inscripționate cu mesaje împotriva rasismului, puse la dispoziția cluburilor de către AFAN.

* A cincea ediție a Campionatelor Mondiale de karate pentru copii, cadeți și juniori, competiție organizată de către WUKF (World Union of Karate-do Federations), s-a deschis joi seara, la Arena Sporturilor din Szczecin (Polonia). Lech Walesa, fost președinte al Poloniei și laureat al Premiului Nobel pentru pace în 1983, Piotr Krzystek, primarul orașului Szczecin, și Pawel Bombolewski, președintele Asociației Naționale de Karate Bushikan din Polonia, au rostit mesaje de bun venit, după defilarea arbitrilor și sportivilor și intonarea imnului național al Poloniei.

* Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Joue-Les-Tours (Franța), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, joi, după ce a dispus în optimi de croata Jana Fett, cu 7-6 (2), 6-4. Mitu (23 ani, 136 WTA), a cincea favorită a turneului, va juca în sferturi cu italianca Alberta Brianti, care a eliminat-o pe a doua favorită, unguroaica Timea Babos, cu 6-3, 2-6, 6-3.

* Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Irina Begu și australianca de origine rusă Arina Rodionova a fost învinsă cu 6-2, 7-5 de cuplul Martina Hingis (Elveția)/Flavia Pennetta (Italia), cap de serie nr. 2, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 710.000 de dolari.

* Antrenorul român Ioan Andone a ajuns la un acord preliminar pentru a pregăti echipa cipriotă de fotbal Apollon Limassol, potrivit site-ului oficial al clubului din Insula Afroditei. Andone va pleca sâmbătă în Germania pentru a urmări meciul dintre Borussia Moenchengladbach, viitoarea adversară a ciprioților în Europa League, și Hannover, precizează sursa amintită.

* Clubul de echitație Equestria va găzdui, în perioada 17-19 octombrie, Concursul Național de sărituri peste obstacole, la care s-au înscris 120 de cai de la peste 20 de cluburi din țară. Concursul este organizat la Baza Hipică Equestria de pe DN1 Snagov, sat Tâncabești, și va include Finalele Campionatului Național pentru călăreți amatori, Finala pentru criterii de vârstă a cailor și Finala Turneului Romanian Grand Prix.

* Președintele Federației elene de fotbal (EPO), Giorgos Sarris, și-a exprimat în mod public susținerea față de italianul Claudio Ranieri, actualul selecționer al Greciei, în ciuda startului slab din preliminariile Campionatului European ediția 2016, în care naționala greacă a suferit două înfrângeri pe teren propriu, 0-1 cu România și 0-2 cu Irlanda de Nord, la care se adaugă un egal cu Finlanda (1-1), în deplasare.

* Federația albaneză de fotbal (FAF) a cerut joi o anchetă "completă și independentă" asupra incidentelor care au condus la oprirea definitivă a meciului Serbia-Albania, contând pentru preliminariile Campionatului European de fotbal din 2016, marți la Belgrad. FAF afirmă că autocarul echipei a fost ținta loviturilor cu pietre în timp ce se deplasa spre stadion, în timp ce o bucată de beton, brichete și alte obiecte au fost lansate în direcția delegației și a jucătorilor pe teren. De asemenea, susține forul albanez de specialitate, când incidentele au degenerat, jucătorii albanezi au fost loviți cu pumnii și cu alte obiecte, în timp ce fanii sârbi scandau "moarte albanezilor", "ucideți-i pe albanezi".

* FC Barcelona și atacantul clubului de fotbal Lionel Messi nu au nimic de-a face cu probleme sale cu taxele fiscale și ar trebui să nu fie incluși în nicio investigație pentru o presupusă fraudă, insistă tatăl jucătorului argentinian, Jorge. Messi și tatăl său, care neagă că ar fi greșit, au fost acuzați că au fraudat statul spaniol cu peste 4 milioane de euro, pentru că nu au plătit complet ceea ce datorau pentru anii 2007 și 2009. Veniturile din drepturile de imagine ale lui Messi au fost trimise în conturile unor companii off shore din Uruguay, Belize, Elveția și Marea Britanie.

* Csaba Gall va fi căpitanul selecționatei Lupii București în meciul de debut în grupele European Rugby Challenge Cup, vineri, cu formația engleză Newcastle Falcons, de la ora 22,00 (ora României), pe stadionul Kingston Park, potrivit Federației Române de Rugby. Cele doua formații s-au mai întâlnit până acum de două ori, ambele partide încheindu-se cu victoria englezilor.

* Federația internațională de fotbal s-a declarat satisfăcută de stadiul lucrărilor la noul stadion din Sankt Petersburg, una dintre arenele care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale din anul 2018, organizată de Rusia. "Nu există probleme mari. Nu am nicio îndoială că stadionul va fi gata la timp", a declarat Christian Unger, șeful delegației FIFA care a vizitat șantierul din fosta capitală imperială. "Cred că va fi unul dintre cele mai frumoase situri din Rusia. Un stadion perfect, într-un loc perfect", a adăugat oficialul forului internațional.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...