ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 21 OCTOMBRIE

ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 21 OCTOMBRIE

Delegația României a cucerit nouă medalii la Campionatele Balcanice de tenis de masă pentru tineret, care au avut loc la Tirana (Albania). Sportivii români au câștigat două medalii de aur, trei de argint și patru de bronz. Aurul a fost adjudecat de Alexandru Manole și Bernadett Balint, la dublu mixt, precum și de perechea Alexandru Manole/Alin Spelbuș, la dublu masculin.

Foto. (c) CRISTIAN NISTOR/ AGERPRES ARHIVA
* Pugiliștii români Mustafa Arsen (cat. 60 kg) și Paul Andrei Arădoaie (81 kg) s-au calificat, luni, în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box pentru juniori de la Zagreb. Mustafa Arsen, vicecampion mondial de tineret anul acesta la Sofia, l-a învins în optimi pe suedezul Berhane Yohannes, în timp ce Paul Arădoaie a trecut prin KO tehnic în repriza a treia de turcul Mehmet Ufuk Tekneci, următorul său adversar fiind moldoveanul Cristian Costantinov.

* Echipa masculină a României a câștigat primul meci la Cupa Mondială de fotbal pentru persoane fără adăpost (Homeless World Cup) din Chile, duminică, 5-3 cu Austria. În alt meci din Grupa D, Danemarca a dispus cu 7-2 de India.

* CSBT Alexandria a învins pe Universitatea CSM Oradea cu scorul de 99-52 (28-18, 31-9, 23-14, 17-11), luni, în deplasare, într-un meci în devans din etapa a 6-a a Ligii Naționale de baschet feminin.

* CS Dinamo București a învins pe CS Unirea Dej cu scorul de 3-0 (25-18, 25-20, 25-19), luni, în deplasare, într-o partidă din etapa a 2-a a Diviziei A1 la volei masculin.

* Atacantul român Cristian Florin Ianu este golgheterul la zi al ligii secunde elvețiene de fotbal, cu 12 goluri marcate pentru FC Lausanne-Sport în tot atâtea meciuri.

* Getafe, echipă antrenată de românul Cosmin Contra, a învins pe Real Sociedad, cu scorul de 2-1, luni seara, la San Sebastian, în ultimul meci din etapa a 8-a a campionatului de fotbal al Spaniei, prin ''dubla'' francezului Yoda, fost jucător al Astrei Giurgiu.

* Africa de Sud nu va îndeplini rolul de gazdă a Cupei Africii pe națiuni la fotbal, ediția 2015, în cazul în care Marocul va renunța la organizare, de teama epidemiei de Ebola, a anunțat luni ministrul sud-african al Sportului, Fikile Mbalula. Într-un mesaj postat pe Twitter, Mbalula a precizat că "Nu, nu vom găzdui CAN anul viitor. Africa de Sud nu este un Big Brother pentru Africa, așa că nu vom organiza Cupa Africii pe Națiuni an după an".

* Organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2022 în Qatar în noiembrie-decembrie este "cea mai bună soluție", a apreciat luni președintele Federației internaționale (FIFA), Joseph Blatter, la microfonul France Info. "Nu se poate juca vara", a subliniat Blatter, adăugând că "data convenabilă este sfârșitul anului".

* Echipa turcă de fotbal Galatasaray Istanbul a fost amendată cu 50.000 de euro, dar și obligată să plătească echipei Arsenal daune pentru incidentele pe care suporterii săi le-au produs în meciul de Liga Campionilor de la Londra, de luna aceasta, a anunțat luni Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…