ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 7 NOIEMBRIE

ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 7 NOIEMBRIE

Rio Ave și Steaua București au terminat la egalitate, 2-2 (1-0), joi seara, pe stadionul ''Rio Ave'' din Vila do Conde, într-un meci din Grupa J a competiției de fotbal Europa League. Steaua a smuls, cu șansă, un punct în Portugalia, după ce a fost condusă de două ori. Diego Lopes a marcat ambele goluri ale gazdelor (35, 77 - penalty), în timp ce pentru roș-albaștri au înscris Claudiu Keșeru (minutul 60), din foarfecă, și Lucian Filip, în prelungirile partidei (90+4).

* Astra Giurgiu și Celtic Glasgow au terminat la egalitate, 1-1, joi seara, pe stadionul ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu, în Grupa D a competiției de fotbal Europa League. Astra a obținut primul său punct în grupă, după ce norvegianul Stefan Johansen a deschis scorul în minutul 32, iar brazilianul William de Amorim a egalat în minutul 79. În meciul tur scorul a fost de 2-1 pentru Celtic.

* Tenismanul român Victor Hănescu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului challenger de la Mouilleron Le Captif (Franța), dotat cu premii de 64.000 de euro, joi, după ce l-a întrecut cu 7-6 (2), 6-4 pe francezul Nicolas Mahut (N. 6). Hănescu (33 ani, 127 ATP) va înfrunta în turul următor un alt francez, Vincent Millot, care a dispus în optimi cu 6-1, 6-4 de lituanianul Laurynas Grigelis.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Raluca Olaru și rusoaica Valeria Solovieva a fost învinsă cu 6-4, 6-3 de cehoaicele Katerina Siniakova/Renata Voracova (N. 4), joi, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Limoges (Franța), dotat cu premii totale de 125.000 de dolari.

* SCM U Craiova a fost învinsă în deplasare de echipa sârbă Partizan Vizura Belgrad cu scorul de 3-2 (25-18, 25-16, 21-25, 18-25, 15-12), joi seara, într-un meci din prima manșă a șaisprezecimilor de finală ale Cupei CEV la volei masculin.
Manșa secundă se va juca pe 19 noiembrie, la Craiova.

* FC Red Bull Salzburg, Dinamo Moscova, Fiorentina și Legia Varșovia sunt primele echipe calificate în șaisprezecimile de finală ale Europa League la fotbal, în urma meciurilor de joi seara. Red Bull Salzburg a surclasat pe Dinamo Zagreb cu 5-1, în deplasare, Dinamo Moscova a învins pe Estoril cu 1-0 în Rusia, Fiorentina a remizat acasă cu PAOK, 1-1, iar Legia a dispus cu 2-1 la Varșovia de Metalist Harkov. Portarul Ciprian Tătărușanu a apărat tot meciul poarta echipei din Florența, iar la PAOK nu a jucat deloc fundașul român Răzvan Raț, accidentat. Vlad Chiricheș a fost doar rezervă la Tottenham, care a dispus cu 2-1 în deplasare de Asteras Tripolis, la greci lipsind Dorin Goian, accidentat. Apollon Limassol, echipă antrenată de Ioan Andone, a fost învinsă cu 2-0 în Insula Afroditei de Borussia Moenchengladbach. Arbitrul Alexandru Tudor a condus meciul dintre Beșiktaș și Partizan Belgrad, câștigat de turci cu scorul de 2-1.

* Italianul Fabio Capello, selecționerul reprezentativei de fotbal a Rusiei, se află în conflict cu federația de specialitate din această țară (UFR), din cauza întârzierilor plăților salariale, a declarat fiul și reprezentantul lui legal, Pierfilippo Capello. Potrivit presei locale, Capello este neplătit de 4 luni, iar UFR rămâne în fiecare an datoare milioane, ceea ce duce la amplificarea zvonurilor cu privire la o posibilă demisie a legendarului tehnician italian.

* Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a anunțat joi că a deschis o anchetă disciplinară după meciul din Liga Campionilor dintre Borussia Dortmund și Galatasaray Istanbul, disputat marți. Incidentele, în care au fost implicați peste 800 de suporteri turci, au fost semnalate înaintea partidei. Provocările au continuat și în incinta stadionului din Dortmund, unde suporterii au aruncat cu fumigene în teren, motiv pentru care meciul a fost întrerupt de două ori.

* Terenurile sintetice nu vor fi autorizate în League One (D3 engleză) și nici în League Two (D4 engleză), anunță președintele Football League, Shaun Harvey. Acest refuz este consecința votului dat joi de cei 72 de președinți de club din Football League: 34 au votat pentru, 34 împotrivă și 4 dintre ei s-au abținut.

* Numele mascotei Campionatului European de fotbal din 2016, care va avea loc în Franța, va fi stabilit prin votul internauților, au anunțat organizatorii competiției, potrivit AFP. Mascota va fi prezentată pe 18 noiembrie, cu ocazia meciului amical Franța — Suedia, care se va disputa pe stadionul Velodrome din Marsilia.

* Fotbaliștii neplătiți timp de 30 de zile ar trebui să devină liberi de contract, a afirmat joi FIFPro, sindicatul internațional al fotbaliștilor, citat de Reuters. "FIFPro negociază o modificare a regulamentului, în urma căreia un club ar fi sancționat, iar un jucător ar fi îndreptățit să-și rezilieze contractul și să fie liber să caute un alt angajament dacă nu este plătit timp de 30 de zile", a indicat FIFPro într-un comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?