Tecău și Rojer au câștigat proba de dublu la Rotterdam (ATP)

Tecău și Rojer au câștigat proba de dublu la Rotterdam (ATP)

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a câștigat proba de dublu din cadrul turneului ATP de la Rotterdam (Olanda), dotat cu premii totale de 1.478.850 euro, duminică, după victoria cu 3-6, 6-3, 10-8 în finala cu cuplul Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia).

În semifinale, perechea româno-britanică Florin Mergea/Dominic Inglot a fost învinsă cu 4-6, 6-3, 10-8 de Murray și Peers, care au ajuns pe tabloul de dublu de la Rotterdam ca ''lucky losers'' după ce au pierdut meciul decisiv din calificări, iar în sferturi au beneficiat de retragerea principalilor favoriți, francezii Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin.

Tecău și Rojer, favoriții numărul trei ai probei, i-au mai întâlnit de două ori pe Murray și Peers, situația fiind egală, 1-1, înaintea confruntării de la Rotterdam. Cuplul româno-olandez s-a impus anul trecut în semifinalele turneului de la București, cu 2-6, 7-6 (3), 10-8, în timp ce Jamie Murray și John Peers au câștigat anul acesta, în primul tur la Brisbane, cu 6-3, 6-4.

Pentru succesul de la Rotterdam, Horia și Jean-Julien au fost recompensați cu 105.920 euro și cu 500 de puncte ATP.

Tecău și Rojer au disputat a unsprezecea finală împreună, câștigând nouă titluri, opt în 2014, la Zagreb, Casablanca, București, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzhen, Beijing și Valencia, plus unul la Rotterdam, în 2015, și pierzând două finale, anul trecut la Rotterdam și anul acesta la Sydney.

Tecău are 25 de turnee ATP câștigate la dublu: nouă alături de Rojer, trei cu Max Mirnîi (București, s-Hertogenbosch, Beijing — toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 — București, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 — Bastad, Casablanca, 2010 — New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch și Casablanca). Horia a mai câștigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) și belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieșit învingător în 2012 și în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Horia Tecău pierdut 15 finale la dublu: în 2015 la Sydney, în 2014 la Rotterdam, ambele alături de Rojer, în 2013 la Sydney și Delray Beach, ambele alături de Max Mirnîi, în 2012 la Rotterdam, Madrid și Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, și în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) și la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel). De asemenea, Tecău a fost învins în finala probei de dublu mixt în 2014 la Australian Open, alături de Sania Mirza (India). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 Din culisele cluburilor de noapte. Aceleași tehnici se folosesc și-n România