Tecău și Rojer, calificați în sferturile probei masculine de dublu la Wimbledon

Tecău și Rojer, calificați în sferturile probei masculine de dublu la Wimbledon

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, după 7-6 (7), 6-3, 7-6 (1) cu australienii Lleyton Hewitt/Thanasi Kokkinakis.

Tecău și Rojer, favoriții numărul patru, s-au impus după două ore și 21 de minute, deși australienii au reușit 10 ași (doar 2 Tecău și Rojer) și au avut 20 de mingi direct câștigătoare (10 pentru Tecău/Rojer). Horia și partenerul său au fost superiori la procentajul punctelor din primul serviciu, 84% față de 73%.

Cuplul româno-olandez și-a asigurat un cec de 43.000 de lire sterline și 360 de puncte ATP, iar în sferturi va juca împotriva câștigătorilor dintre francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, capi de serie numărul 10, și cuplul Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cap de serie numărul 7.

Tecău, finalist la Wimbledon alături de suedezul Robert Lindstedt în 2010, 2011 și 2012, nu a depășit optimile de finală la precedentele două ediții ale turneului. Rojer este în premieră în sferturi la All England Club.

Tecău și Rojer au jucat semifinale la primele două turnee de Mare Șlem ale anului, Australian Open și Roland Garros. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia