Tenis - Simona Halep: "Sper să urmez exemplul lui Li Na și să câștig la Melbourne"

Tenis - Simona Halep: "Sper să urmez exemplul lui Li Na și să câștig la Melbourne"

După ceremonia de premiere a turneului WTA de la Shenzeng, câștigătoarea competiției, românca Simona Halep, a folosit prilejul că trofeul i-a fost înmânat chiar de predecesoarea ei în palmares, chinezoaica Li Na, declarând: "Sper să urmez exemplul lui Li Na și să câștig la Melbourne (primul turneu de Mare Șlem al anului, un succes la Australian Open reprezentând un vis al constănțencei). Până atunci, mă gândesc la Sydney, pentru săptămâna viitoare", turneu de 731.000 dolari la care jucătoarea nr. 3 a lumii este principala favorită.

Imediat după finala câștigată cu 6-2, 6-2 în fața elvețiencei Timea Bacsinszky , în numai 62 de minute, în care jocul ei a amintit de precizia unui ceasornic elvețian, Simona Halep a spus: "Este pentru prima oară când joc aici, în China, a fost pentru mine o săptămână fantastică, vă mulțumesc că m-ați sprijinit. În finală am făcut cel mai bun joc al meu de la Shenzeng".

La rândul ei, Timea Bacsinsky, al cărei tată, Igor, antrenor de tenis, acum divorțat de Suzanne, dentistă de profesie, este născut în Transilvania, a recunoscut superioritatea adversarei ei de sâmbătă, din marele oraș chinez (15 milioane de locuitori), începându-și speech-ul de la premiere astfel: "O felicit pe Simona, a fost prea bună pentru mine astăzi".

Statistica jocului, aflată pe site-ul oficial al turneului, relevă neta superioritate a Simonei Halep în ce privește elementele esențiale ale jocului: 80 la sută mingi câștigătoare pe primul serviciu și 61 la sută pe al doilea, față de 60% și, respectiv, 31%, nicio posibilitate de break în dreptul elvețiencei, în timp ce Simona a avut 10, din care a fructificat 6, 60 la sută din schimburi câștigate de româncă, față de doar 39 la sută pentru adversara sa.

În plus, dincolo de statistici, armele principale ale Simonei în acest prim turneu al anului pentru ea au fost o îmbunătățire sensibilă a serviciului, deschiderea continuă a unghiurilor, cu un joc "la linie", cum se spune, dar extrem de exact, în timp ce loviturile ei preferate, în special reverul în lung de linie, o veritabilă "marcă Halep", au fost la fel de eficiente. Toate, fundamentate pe un mental excelent, pe siguranță și stăpânire. Un început de an excelent.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski