Tenis: Andreea Mitu și-a egalat cea mai mare victorie a carierei

Tenis: Andreea Mitu și-a egalat cea mai mare victorie a carierei

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu și-a egalat cea mai mare victorie carierei, marți, prin victoria în fața cehoaicei Lucie Safarova, numărul șapte mondial și principala favorită a turneului WTA de la Linz, cu 6-3, 6-4. 

*Andreea Mitu a învins-o pe Lucie Safarova în primul tur al turneului WTA de la Linz

În aprilie, Mitu o învingea pe Eugenie Bouchard, atunci aflată pe locul 7 în ierarhia mondială, cu 4-6, 6-4, 6-1, în meciul de Fed Cup cu Canada, la Montreal.

''Am vrut să joc cât de bine pot. Sunt fericită. Am crezut înainte de meci că pot câștigat, am jucat cât am putut de bine și mi-a reușit'', a declarat Mitu după victoria de la Linz, citată de site-ul WTA.

''Am fost tristă când am văzut tragerea la sorți și că joc cu principala favorită, dar e bine să ai parte de astfel de provocări'', a mai spus Mitu.

Safarova a jucat primul său meci de la US Open, după ce a fost internată în spital din cauza unei infecții bacteriene.

Cehoaica s-ar fi calificat la Turneul Campioanelor dacă ar fi câștigat titlul la Linz, dar jocul său nu s-a ridicat la un nivel prea înalt.

"Nu a fost cea mai bună prestație din partea mea, dar, pentru primul meci după o lungă perioadă, nu a fost așa rău'', a declarat Safarova la final. ''Aveam alte obiective și îmi doream să merg cât mai departe, dar așa e tenisul. Mă bucur că am revenit pe teren, deoarece în urmă cu zece zile eram încă în pat. Voi lupta la următoarele turnee, sezonul nu s-a încheiat încă'', a mai spus Lucie Safarova.

Mitu a servit bine, având un procentaj de 72% din punctele reușite cu primul serviciu, transformând toate cele trei șanse de break, cea mai importantă în al șaptelea ghem din setul secund.

Cel mai bun rezultat al româncei a fost atingerea optimilor de finală al Roland Garros, unde le-a învins pe Karolina Pliskova și Francesca Schiavone.

În optimi la Linz, Mitu o va înfrunta pe germanca Anna-Lena Friedsam, pe care a învins-o în toate cele trei confruntări, toate încheiate după trei seturi. Primul meci a avut loc în 2013, la un turneu ITF la Eilat (Israel), când Andreea se impunea în optimi cu 7-6 (1), 3-6, 7-6 (2). În același an, la Trabzon (ITF), Mitu învingea în primul tur cu 6-1, 1-6, 7-6 (5), pentru ca anul trecut, în calificări la Australian Open, românca să se impună cu 3-6, 6-4, 9-7.

"Am jucat câteva meciuri până acum, dar vreau să mă bucur de meciul împotriva ei și să joc cât mai bine'', a spus Andreea Mitu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...