Tenis: Andreea Mitu și Patricia Țig, învinse în finala de dublu la BRD Bucharest Open

Tenis: Andreea Mitu și Patricia Țig, învinse în finala de dublu la BRD Bucharest Open

Perechea română Andreea Mitu/Patricia Țig a fost învinsă cu 6-2, 6-2 de cuplul Oksana Kalașnikova (Georgia)/Demis Schuurs (Olanda), cap de serie numărul patru, duminică, în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, la Arenele BNR din Capitală.

Kalașnikova și Schuurs s-au impus fără drept de apel, în doar 62 de minute, în fața revelațiilor Mitu/Țig, care au intrat în cursă grație unui wildcard.

Jucătoarele noastre, care nu sunt specialiste la dublu, au realizat cea mai bună performanță din carierele lor în această probă. După ce au eliminat în drumul spre finală favoritele numărul doi (cuplul germano-croat Julia Goerges/Petra Martic) și favoritele numărul trei (cuplul româno-american Raluca Olaru/Anna Tatishvili), în ultimul act Mitu și Țig nu au mai reușit aceeași evoluție apreciată. Andreea Mitu a avut probleme destul de mari la serviciu, iar ambele jucătoare au fost neinspirate la fileu.

Câștigătoarele s-au ales cu un cec de 12.300 dolari și 280 de puncte WTA, iar Mitu și Țig au fost recompensate cu 6.400 dolari și 180 de puncte WTA.

Kalașnikova (79 WTA la dublu) și Schuurs (95 WTA) nu sunt la primul titlu WTA la dublu. Jucătoarea georgiană mai are unul, luat alături de poloneza Paula Kania, anul trecut la Istanbul. Schuurs a luat un titlu WTA anul acesta la Katowice, alături de Ysaline Bonaventure (Belgia).

Anul trecut, titlul la București a fost câștigat de româncele Elena Bogdan/Alexandra Cadanțu. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa