Tenis: Janko Tipsarevic, calificat în optimile turneului BRD Năstase Țiriac Trophy

Tenis: Janko Tipsarevic, calificat în optimile turneului BRD Năstase Țiriac Trophy

Tenismanul sârb Janko Tipsarevic s-a calificat în optimile de finală ale turneului BRD Năstase Țiriac Trophy (ATP), dotat cu premii totale de 439.405 euro, după ce l-a învins, marți, la Arenele BNR din București, pe italianul Thomas Fabbiano, în două seturi, cu 6-4, 6-3. Tipsarevic (30 ani), beneficiarul unui wildcard, a fost numărul 8 mondial în 2012, iar acum se află pe poziția 824 ATP.

Sârbul, care s-a impus într-o oră și 27 de minute în fața unui adversar aflat pe locul 207 în ierarhia ATP, mai jucase doar două partide anul acesta, la începutul acestei luni, la Houston (ATP), punând capăt unei absențe de pe terenul de tenis care dura din octombrie 2013.

În optimi, Tipsarevic îl va înfrunta pe francezul Gilles Simon, principalul favorit al ediției din acest an și câștigător în trei rânduri (2007, 2008, 2012).

În turul secund s-au mai calificat spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, al cincilea favorit și finalist în 2013, după ce a trecut în 56 de minute de italianul Lorenzo Giustino (venit din calificări), cu 6-2, 6-0, precum și italianul Simone Bolelli, cap de serie nr. 8, victorios cu 7-6 (3), 6-4 în disputa cu kazahul Andrei Golubev.

Un rezultat nescontat a reușit croatul Nikola Mektic (289 ATP), jucător venit din calificări, care s-a impus cu 6-3, 6-4 în fața lui Denis Istomin (Uzbekistan), tenisman aflat pe locul 65 în lume.

Alte rezultate de marți:
simplu, turul I
Marcos Baghdatis (Cipru) — Steve Darcis (Belgia) 6-4, 6-2
Dusan Lajovic (Serbia) — Jurgen Zopp (Estonia) 7-5, 6-1
Andreas Haider-Maurer (Austria) — Ivan Dodig (Croația) 7-5, 0-6, 6-4

dublu, turul I
Nicholas Monroe (SUA)/Artem Sitak (Noua Zeelandă) — Oliver Marach/Philipp Marach (Austria) 6-3, 7-6 (4)

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante