Tenis: Marius Copil a debutat cu dreptul în noul an, la Brisbane (ATP), în calificări

Tenis: Marius Copil a debutat cu dreptul în noul an, la Brisbane (ATP), în calificări

Tenismanul român Marius Copil a debutat cu dreptul în sezonul 2015 al circuitului ATP, sâmbătă, grație unei victorii în trei seturi, 1-6, 6-3, 6-2, în fața italianului Andrea Arnaboldi, în runda inaugurală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului de la Brisbane (Australia).

Foto: (c) Radu TUȚĂ / AGERPRES FOTO

Copil (24 ani, 172 ATP) s-a impus după o oră și jumătate în fața italianului de 27 de ani, aflat pe poziția 181 în ierarhia ATP. Românul a reușit 9 ași în acest meci.

Marius Copil și-a asigurat un cec de 350 de dolari pentru acest prim succes la turneul dotat cu premii totale de 494.310 dolari, iar în turul al doilea preliminar va da piept cu americanul Tim Smyczek (27 ani, 115 ATP).

Românul Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer sunt principalii favoriți la dublu, unde vor juca în prima rundă cu cuplul britanico-australian Jamie Murray/John Peers. Tecău și Rojer i-au mai învins pe cei doi în semifinale la București, anul trecut, cu 2-6, 7-6 (3), 10-8.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…