Tenis: Novak Djokovic recunoaște că a fost abordat în vederea trucării unui meci

Tenis: Novak Djokovic recunoaște că a fost abordat în vederea trucării unui meci

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a dezvăluit că a fost abordat, printr-un intermediar, în vederea trucării unui meci, cu ocazia unui turneu desfășurat în Rusia, la Sankt Petersburg, în 2007, la începutul carierei sale în circuitul profesionist.

"Nu am fost abordat direct, ci prin intermediul unei persoane care făcea parte din echipa mea, la vremea respectivă. Evident, am refuzat imediat oferta", a declarat Djokovic, luni, după debutul victorios la primul turneu de Mare Șlem al anului, Openul Australiei.

Sârbul a precizat că i s-au oferit 200.000 de dolari pentru a pierde partida pe care urma să o dispute în primul tur la Sankt Petersburg, competiție la care până la urmă nu a mai participat.

Djokovic a fost chestionat pe această temă după ce în presa britanică au apărut informații conform cărora șaisprezece tenismeni din top 50 mondial, între care câștigători ai unor turnee de Mare Șlem, ar fi participat la trucarea de meciuri în beneficiul unor rețele de pariuri ilegale, în cursul ultimilor 10 ani.

"Este o problemă mai veche, pe care cei responsabili trebuie să o lămurească. În ultimii șase-șapte ani nu am auzit nimic asemănător. Nu există dovezi referitoare la jucătorii în activitate și, cât timp lucrurile vor rămâne așa, este vorba doar de speculații. Nu cred că acest lucru aruncă o umbră asupra sportului nostru", a adăugat liderul clasamentului ATP.

Sârbul s-a declarat convins că acesta nu mai reprezintă o problemă pentru elita tenisului profesionist, însă a adăugat că nu poate vorbi și despre partea inferioară a clasamentului.

Novak Djokovic a fost întrebat, totodată, dacă este corect ca unele case de pariuri să sponsorizeze turneele majore de tenis, chiar dacă nu există nicio bănuială că aceste companii ar fi fost implicate în ceva ilegal.

"Ei bine, acesta este un subiect de discuție, nu am o poziție clară pe această temă. Este o linie fină și, să fiu sincer, este undeva la limită, aș putea spune. Chiar dacă sunteți sau nu de acord ca marile companii de pariuri să se implice în marile turnee, este greu de spus ce este bine și ce este rău. Însă unul dintre motivele pentru care tenisul este un sport popular și curat îl reprezintă faptul că întotdeauna integritatea sa a fost apreciată".

Anul trecut, casa Williams Hill a devenit "partenerul oficial de pariuri" al Openului Australiei, iar la ediția din acest an reclamele bookmaker-ului britanic pot fi văzute, pentru prima oară, pe principalele trei terenuri ale arenei Melbourne Park.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...