Tenis: Tecău și Srebotnik au ratat calificarea în semifinalele probei de dublu mixt la Wimbledon

Tenis: Tecău și Srebotnik au ratat calificarea în semifinalele probei de dublu mixt la Wimbledon

Perechea româno-slovenă Horia Tecău/Katarina Srebotnik, a șasea favorită, a fost învinsă de cuplul Robert Lindstedt (Suedia)/Anabel Medina Garrigues (Spania), cu 6-4, 1-6, 6-2, joi seara, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt la turneul de tenis pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului.

Tecău s-a recunoscut învins de fostul său partener de dublu și de Anabel Medina Garrigues după o oră și 26 de minute, românul acuzând oboseala după ce a petrecut joi peste trei ore pe teren, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, calificându-se în finala masculină de dublu.

Tecău și Srebotnik, care s-au oprit în semifinale la Roland Garros anul acesta, vor primi un cec de 12.000 de lire. Horia a câștigat în 2012 proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands), iar în 2014 a jucat finala, alături de Sania Mirza (India).

Robert Lindstedt și Anabel Medina Garrigues au trecut în turul al doilea de Florin Mergea și de olandeza Michaella Krajicek cu 3-6, 6-3, 6-2. Tecău l-a avut partener pe Lindstedt timp mai mulți ani, jucând trei finale consecutiv la dublu masculin în turneul de la Wimbledon (2010, 2011, 2012).

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer s-au calificat, joi, în finala probei masculine de dublu la Wimbledon, după ce s-a impus în fața cuplului româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cu 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

În finală, Tecău și Rojer vor întâlni cuplul Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia), cap de serie numărul 13, care a trecut de perechea Jonathan Erlich (Israel)/Philipp Petzschner (Germania) cu 4-6, 6-3, 6-4, 6-2.

Tecău și Rojer i-au mai învins pe Murray și Peers anul acesta, în finala turneului ATP de la Rotterdam (hard), cu 3-6, 6-3, 10-8, dar au fost și învinși în primul tur la Brisbane (hard), cu 6-3, 6-4, în primul tur. Anul trecut, perechea româno-olandeză se impunea în semifinale la București (zgură), cu 2-6, 7-6 (3), 10-8.

La dublu junioare, perechea româno-maghiară Karola Patricia Bejenaru/Panna Udvardy a fost întrecută în optimile de finală de cuplul mahiar Dalma Galfi/Fanni Stollar, cap de serie numărul trei, cu 7-5, 6-3. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...