Tenis: Victor Hănescu, în turul al doilea la Indian Wells (ATP)

Tenis: Victor Hănescu, în turul al doilea la Indian Wells (ATP)

Tenismanul român Victor Hănescu s-a calificat în runda a doua a turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari, după ce l-a învins, vineri, pe rusul Mihail Iujnîi, cu 6-3, 6-4, după o oră și 10 minute de joc.

Hănescu (33 ani), cel mai bun tenisman român al momentului (locul 148 ATP), a avut un serviciu foarte bun în acest meci, în care a reușit 10 ași și nu a comis nicio dublă greșeală. El a salvat singura minge de break pe care a avut-o Iujnîi.

În 2015, Hănescu a eșuat în două tentative de a ajunge pe tablourile de simplu, la turneele ATP de la Memphis și Delray Beach, iar turneul challenger de la Dallas s-a oprit în optimi.

Hănescu a egalat situația la meciurile directe cu Mihail Iujnîi (32 ani), numărul 64 mondial, 5-5. Ultimele două partide dintre cei doi avuseseră loc în 2013, Hănescu învingând în optimi la București, cu 6-4, 6-3, iar rusul în semifinale la Gstaad, cu 6-3, 6-3.

Victor Hănescu, venit din calificări la Indian Wells, și-a asigurat un cec de 17.100 dolari și 41 de puncte ATP, iar în turul secund îl va înfrunta pe italianul Andreas Seppi, cap de serie nr. 30, calificat direct în această fază. Victor l-a întâlnit de două ori până acum pe Seppi (31 ani), pe care l-a învins chiar la Indian Wells, în 2011, în primul tur, cu 4-6, 7-6(5), 6-3, italianul aflat acum pe locul 33 în lume câștigând în 2012 la Monte Carlo, cu 6-3, 6-1, în turul al doilea. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...