Trei românce în echipa ideală a CM de handbal under 18

Trei românce în echipa ideală a CM de handbal under 18

Sportivele române Lorena Ostase, Bianca Maria Bazaliu şi Cristina Laslo au fost incluse în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal feminin under 18, conform site-ului oficial al federaţiei internaţionale de profil.

Lorena Ostase (Imagine: Aleksandar Djorovic/Mediafax Foto)

Echipa ideală a fost aleasă de un juriu format din experţi IHF.

Cea mai bună jucătoare a turneului din Macedonia a fost desemnată germanca Emily Bolk.

Lorena Ostase a fost aleasă cel mai bun pivot, Bianca Bazaliu cel mai bun inter stânga, iar Cristina Laslo cel mai bun centru.

Din echipa ideală a turneului mai fac parte Jessica Jochims (Germania), Itana Grbic (Muntenegru), Stine Bindlev Holm (Danemarca), Durdina Malovic (Muntenegru) şi Sojeong Yu (Coreea de Sud).

Echipa naţională de handbal feminin under 18 a României a câştigat, duminică, titlul mondial , impunându-se în finala cu Germania, scor 32-21 (15-7), la competiţia desfăşurată în Macedonia.

Sportivele române au început Campionatul Mondial din Macedonia în grupa C, alături de Danemarca, Germania, Argentina, Macedonia şi Uzbekistan. România s-a clasat a doua în această grupă, în care de asemenea a învins Germania, scor 27-25, şi a acces în optimi, fază în care a trecut de Croaţia, scor 28-22. În sferturile de finală, handbalistele din România au învins Olanda, scor 36-22, iar în semifinale s-au impus în faţa Muntenegrului, scor 28-25.

La ediţia din 2012, medalia de aur a fost câştigată de Danemarca, urmată pe podium de Rusia şi Norvegia. Echipa României s-a clasat atunci pe locul patru, după ce a pierdut finala mică.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”