Un luptător din Mongolia a doborât recordul istoric de victorii în sumo-ul japonez

Un luptător din Mongolia a doborât recordul istoric de victorii în sumo-ul japonez

Luptătorul de origine mongolă Hakuho a câștigat vineri pentru a 33-la oară Cupa Împăratului la sumo, tradiționalul turneu de Anul Nou care are loc la Tokyo, doborât astfel recordul legendarului Taiho, care a înregistrat 32 de victorii în această competiție, între 1960 și 1971.

Hakuho (29 ani), născut la Ulan Bator, s-a impus în fața principalilor săi rivali, Harumafuji și Kakuryu (originari, la rândul lor, din Mongolia), care dețin ca și el titlul de "yokozuna" (mare campion), precum și a japonezului Kisenosato, deținătorul titlului de "ozeki" (al doilea ca importanță din sumo).

Luptătorul mongol l-a învins pe Kisenosato în finală, fiind proclamat învingător în penultima etapă a turneului, disputat pe arena Kokugikan din Tokyo. În luna noiembrie Hakuho a reușit să câștige turneul de la Fukuoka și a egalat, cu această ocazie, recordul de 32 de victorii deținut de Taiho, considerat până acum cel mai mare 'rikishi' (luptător de sumo) după Al Doilea Război Mondial.

De la retragerea lui Taiho, în 1971, doar un singur luptător, Chiyonofuji, a reușit să se apropie de performanțele acestuia, înregistrând 31 de victorii între 1981 și 1990.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei