Un luptător din Mongolia a doborât recordul istoric de victorii în sumo-ul japonez

Un luptător din Mongolia a doborât recordul istoric de victorii în sumo-ul japonez

Luptătorul de origine mongolă Hakuho a câștigat vineri pentru a 33-la oară Cupa Împăratului la sumo, tradiționalul turneu de Anul Nou care are loc la Tokyo, doborât astfel recordul legendarului Taiho, care a înregistrat 32 de victorii în această competiție, între 1960 și 1971.

Hakuho (29 ani), născut la Ulan Bator, s-a impus în fața principalilor săi rivali, Harumafuji și Kakuryu (originari, la rândul lor, din Mongolia), care dețin ca și el titlul de "yokozuna" (mare campion), precum și a japonezului Kisenosato, deținătorul titlului de "ozeki" (al doilea ca importanță din sumo).

Luptătorul mongol l-a învins pe Kisenosato în finală, fiind proclamat învingător în penultima etapă a turneului, disputat pe arena Kokugikan din Tokyo. În luna noiembrie Hakuho a reușit să câștige turneul de la Fukuoka și a egalat, cu această ocazie, recordul de 32 de victorii deținut de Taiho, considerat până acum cel mai mare 'rikishi' (luptător de sumo) după Al Doilea Război Mondial.

De la retragerea lui Taiho, în 1971, doar un singur luptător, Chiyonofuji, a reușit să se apropie de performanțele acestuia, înregistrând 31 de victorii între 1981 și 1990.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro