Un luptător din Mongolia a doborât recordul istoric de victorii în sumo-ul japonez

Un luptător din Mongolia a doborât recordul istoric de victorii în sumo-ul japonez

Luptătorul de origine mongolă Hakuho a câștigat vineri pentru a 33-la oară Cupa Împăratului la sumo, tradiționalul turneu de Anul Nou care are loc la Tokyo, doborât astfel recordul legendarului Taiho, care a înregistrat 32 de victorii în această competiție, între 1960 și 1971.

Hakuho (29 ani), născut la Ulan Bator, s-a impus în fața principalilor săi rivali, Harumafuji și Kakuryu (originari, la rândul lor, din Mongolia), care dețin ca și el titlul de "yokozuna" (mare campion), precum și a japonezului Kisenosato, deținătorul titlului de "ozeki" (al doilea ca importanță din sumo).

Luptătorul mongol l-a învins pe Kisenosato în finală, fiind proclamat învingător în penultima etapă a turneului, disputat pe arena Kokugikan din Tokyo. În luna noiembrie Hakuho a reușit să câștige turneul de la Fukuoka și a egalat, cu această ocazie, recordul de 32 de victorii deținut de Taiho, considerat până acum cel mai mare 'rikishi' (luptător de sumo) după Al Doilea Război Mondial.

De la retragerea lui Taiho, în 1971, doar un singur luptător, Chiyonofuji, a reușit să se apropie de performanțele acestuia, înregistrând 31 de victorii între 1981 și 1990.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...