Usain Bolt, învingător într-o cursă demonstrativă la Rio de Janeiro

Usain Bolt, învingător într-o cursă demonstrativă la Rio de Janeiro

Sextuplul campion olimpic Usain Bolt a câștigat o probă demonstrativă pe distanța de 100 m la Rio de Janeiro, gazda viitoarei Olimpiade din 2016, dar fără a coborî sub pragul celor 10 secunde, informează AFP. Pe o pistă udă din cauza ploii torențiale căzute cu puțin înainte de cursă, atletul jamaican, omul cel mai rapid din lume, s-a impus în 10 sec 12/100, după ce vineri afirma că poate spera să alerge în mai puțin de 10 secunde.

"Startul meu nu a fost foarte bun, iar asta m-a penalizat. Dar sunt bucuros că am câștigat și nu am de ce să mă plâng", a afirmat Bolt pentru postul de televiziune Globo după această primă cursă a anului pe distanța de 100 m.

Așa cum obișnuiește, Bolt a compensat startul mai puțin bun cu o a accelerare finală în fața căreia olandezul Churandy Martina și americanul Ryan Bailey nu au putut face nimic.

Bolt, care va împlini 30 de ani în ultima zi a Jocurilor Olimpice, la care va concura pentru ultima oară în cariera sa, a anunțat vineri obiectivele sale pentru Rio: să-și conserve titlurile la 100, 200 și 4x100 m, două triple realizate la Beijing în 2008 și Londra în 2012, cu un prim record mondial la 200 m. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...