Usain Bolt, învingător într-o cursă demonstrativă la Rio de Janeiro

Usain Bolt, învingător într-o cursă demonstrativă la Rio de Janeiro

Sextuplul campion olimpic Usain Bolt a câștigat o probă demonstrativă pe distanța de 100 m la Rio de Janeiro, gazda viitoarei Olimpiade din 2016, dar fără a coborî sub pragul celor 10 secunde, informează AFP. Pe o pistă udă din cauza ploii torențiale căzute cu puțin înainte de cursă, atletul jamaican, omul cel mai rapid din lume, s-a impus în 10 sec 12/100, după ce vineri afirma că poate spera să alerge în mai puțin de 10 secunde.

"Startul meu nu a fost foarte bun, iar asta m-a penalizat. Dar sunt bucuros că am câștigat și nu am de ce să mă plâng", a afirmat Bolt pentru postul de televiziune Globo după această primă cursă a anului pe distanța de 100 m.

Așa cum obișnuiește, Bolt a compensat startul mai puțin bun cu o a accelerare finală în fața căreia olandezul Churandy Martina și americanul Ryan Bailey nu au putut face nimic.

Bolt, care va împlini 30 de ani în ultima zi a Jocurilor Olimpice, la care va concura pentru ultima oară în cariera sa, a anunțat vineri obiectivele sale pentru Rio: să-și conserve titlurile la 100, 200 și 4x100 m, două triple realizate la Beijing în 2008 și Londra în 2012, cu un prim record mondial la 200 m. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

2 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …

5 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!