Vladimir Kliciko - Sunt cel mai bun din lume

Vladimir Kliciko - Sunt cel mai bun din lume

Pugilistul ucrainean Vladimir Kliciko, campionul mondial IBF, WBA, WBO și IBO la categoria grea, s-a declarat "cel mai bun boxer din lume", miercuri, în cadrul conferinței de prezentare a următorului său meci, programat pe 25 aprilie la New York.

"Sunt cel mai bun din lume, cel puțin în sportul meu", a afirmat Kliciko, care își va pune titlurile în joc în fața americanului Bryant Jennings, peste două luni, în prestigioasa arenă newyorkeză Madison Square Garden.

"Sunt multe responsabilități care apasă pe umerii mei. Trebuie să fiu tot timpul performant, însă pot să promit că această luptă va fi foarte interesantă", a promis campionul ucrainean, care are în palmares 63 de victorii, între care 53 înainte de limită, și 3 înfrângeri, ultima suferită în urmă mai bine de un deceniu, în aprilie 2004.

"Jennings este un boxer de calitate, care merita această șansă. Este unul dintre marile evenimente din viața sa, însă am toate aceste centuri dintr-un singur motiv: vreau să le păstrez și să-mi sporesc colecția", a adăugat boxerul în vârstă de 38 ani.

Kliciko a dezvăluit, totodată, că și-a fixat drept obiectiv unificarea categoriei-regină a boxului profesionist și câștigarea singurului titlu care îi lipsește din palmares, cel de campion mondial WBC, aflat mult timp în proprietatea fratelui său mai mare, Vitali, care s-a retras între timp pentru a se lansa în viața politică ucraineană.

Centura cu diamante a versiunii WBC este deținută în prezent de americanul Deontay Wilder, care l-a detronat în luna ianuarie pe canadianul Bermane Stiverne, în fața căruia s-a impus la puncte, în cursul unei gale care a avut loc la Las Vegas (Nevada).

La rândul său, Bryant Jennings (30 ani) s-a declarat convins că-l poate învinge pe Kliciko. "Vreau să intru în istorie. Sunt pregătit pentru acest meci, care se va încheia cu un KO", a promis boxerul originar din Philadelphia, neînvins în 19 meciuri. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

4 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”