Zi prolifică pentru tricolori la BRD Năstase Ţiriac Trophy: victorii pe linie ale românilor la turneul de la Bucureşti. Programul zilei de miercuri

Zi prolifică pentru tricolori la BRD Năstase Ţiriac Trophy: victorii pe linie ale românilor la turneul de la Bucureşti. Programul zilei de miercuri

Marius Copil (167 ATP) l-a învins în primul tur de pe tabloul principal pe francezul Adrian Mannarino (90 ATP), cu scorul de 6-1, 6-4. într-un meci care a durat 63 de minute. Copil va juca pentru calificarea în sferturile de finală cu francezul Paul-Henri Mathieu.

"Am avut emoţii la începutul meciului, dar m-am liniştit şi am continuat. Mă simt în formă, mă simt pregătit, mai ales pentru că nu am mai jucat în turnee de o lună. A trebuit să ma retrag din cauza unei probleme alimentare, însă am venit acasă şi m-am antrenat. Este un drum lung până la semifinale şi finală, trebuie să fiu atent la următorul meci momentan. Sunt mai relaxat acum, ştiu ce am de făcut şi că trebuie să fiu mai agresiv. Nu ştiu de ce nu am făcut asta mai demult. M-am mai maturizat, însă mai este mult de muncă. Nu vreau să mă mai gândesc la topul 100 ATP. Vreau să mă gândesc la fiecare meci în parte şi clasamentul va veni de la sine", a spus Copil în cadrul unei conferinţe de presă.

Hănescu şi Ungur, amândoi în turul doi

Victor Hănescu (84 ATP) a trecut în primul tur de israelianul Dudi Sela (81 ATP), scor 6-3, 6-4. În turul următor, românul va juca, miercuri, cu francezul Gilles Simon (favorit numărul 4), singurul jucător care a câştigat de trei ori turneul de la Bucureşti.

"A fost primul meci şi nu am putut să dau maximum, dar am simţit că am dominat chiar dacă Sela m-a condus în setul 2. A fost un meci bun, mi-a plăcut tenisul pe care l-am jucat, ceea ce-mi oferă încredere în mine. Simt că aş putea să-l înving pe Simon. El este favorit, este capabil de rezultate foarte bune şi de meciuri mari, dar cred în şansa mea şi îmi doresc să câştig. Nu contează faptul că el a mai câştigat aici. Fiecare meci este unul nou. Eu deja mă îndrept spre finalul carerei mele. E timpul celor tineri, dar asta nu înseamnă că nu mai am şanse anul acesta sau anul viitor să câştig trofeul. Am avut emoţii în timpul jocului. Dar ce poate fi mai frumos decât să joci cu o arena plină şi să câştigi acasă?!", a spus Hănescu în cadrul unei conferinţe de presă.

La fel de bine s-a descurcat în primul tur şi Adrian Ungur (118 ATP), care a avut, însă, o misiune mai dificilă în faţa canadianului Vasek Pospisil (29 ATP). Deşi a pierdut primul set, românul a revenit ulterior şi a întors partida, pe care a câştigat-o în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-1. În turul secund, Ungur se va duela pentru un loc în sferturi cu uzbekul Denis Istomin.

Programul zilei de miercuri la Arenele BNR:

Arena centrală: Jarkko NIEMINEN - Lukas ROSOL, ora 13.00
Arena centrală, nu înainte de ora 14.00: Victor HĂNESCU - Gilles SIMON
Arena centrală: Jean-Julien ROJER / Horia TECĂU - Nicolas MAHUT / Adrian MANNARINO
Arena centrală: Grigor DIMITROV - Jiri VESELY

Semi-central: Santiago GONZALEZ / Scott LIPSKY - Mariusz FYRSTENBERG / Marcin MATKOWSKI, ora 12.00
Semi-central: Colin FLEMING / Ross HUTCHINS - Martin EMMRICH / Christopher KAS
Semi-central: Sergiy STAKHOVSKY - Carlos BERLOCQ
Semi-central: Daniele BRACCIALI / Andreas SEPPI - Victor CRIVOI / Adrian UNGUR
Semi-central: Denis ISTOMIN / Lukas ROSOL - Eric BUTORAC / Raven KLAASEN

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...