Percheziții în București și județul Ilfov la suspecți de înșelăciune cu autoturisme de lux

Percheziții în București și județul Ilfov la suspecți de înșelăciune cu autoturisme de lux

Polițiștii efectuează joi 14 percheziții în București și județul Ilfov la persoane suspectate de înșelăciune, tăinuire și constituire de grup infracțional organizat, potrivit unui comunicat al IGPR.

Mai multe autoturisme de lux închiriate din străinătate au fost comercializate ilegal în România.

Polițiștii vor pune în executare 15 mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsurile legale ce se impun. Perchezițiile sunt efectuate de 120 de polițiști din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În perioada 2013 — 2015 membrii grupării se deplasau frecvent în statele membre ale Uniunii Europene unde ar fi închiriat autovehicule de lux de la societățile rent-a-car pe care le-ar fi transportat în România, în scopul valorificării.

Membrii grupării identificau societăți de închiriere vehicule de pe teritoriul altor state, pe care le-ar fi indus în eroare și astfel ar fi intrat în posesia unor autovehicule de lux fabricate în anii 2013-2015 pe care le-ar fi transportat ulterior pe teritoriul României.

După ce ar fi întocmit documente de proveniență și proprietate false, suspecții ar fi valorificat autoturismele fie altor persoane care aveau cunoștință despre proveniența ilicită a acestora fie către terți cumpărători de bună credință, prin substituirea identității autoturismului furat cu un altul avariat de aceeași marcă, model și an de fabricație.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) efectuează cercetări în această cauză penală având ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, înșelăciune și tăinuire, a precizat la rândul său PÎCCJ printr-un comunicat de presă.

În documentarea activității infracționale procurorii au beneficiat de suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…