Primarul Tudor Pendiuc, dus la sediul DNA din București pentru audieri

Primarul Tudor Pendiuc, dus la sediul DNA din București pentru audieri

Primarul municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, este dus joi la sediul DNA din București, pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupție.

El a fost escortat anterior la sediul Primăriei Pitești, pentru a asista la percheziții, iar după mai puțin de un sfert de oră a fost din nou urcat într-o mașină care a plecat spre Capitală.

La intrarea în sediul Primăriei Pitești, Pendiuc a susținut că nu știe pentru ce este cercetat. "Nu știu, dar în stadiul actual de dezvoltare a României ne putem aștepta la orice", a declarat primarul.

Tudor Pendiuc a asistat anterior, timp de câteva ore, la perchezițiile efectuate de anchetatori la domiciliul său din Pitești.

Primarul Tudor Pendiuc este suspectat de DNA de săvârșirea unor fapte de corupție, respectiv abuz în serviciu și luare de mită, în legătură cu inițierea unui proiect de modernizare a serviciului public de transport local de călători în municipiul Pitești, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Procurorii DNA efectuează joi 18 percheziții în București și Argeș, potrivit unor surse judiciare cercetările vizând Primăria și pe primarul din Pitești, Tudor Pendiuc, și mai mulți oameni de afaceri.

Conform surselor citate, percheziții au loc la sediul Primăriei din Pitești, respectiv la cabinetul primarului Tudor Pendiuc și la cel al viceprimarului Cornel Constantin Ionică.

Un comunicat al DNA informează că procurorii anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2007-2014, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

"În cursul zilei de 6 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 18 percheziții domiciliare în locații situate în municipiile București, Pitești și localități învecinate acestora, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se precizează în comunicatul DNA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

4 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

5 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”