59 de PERCHEZIȚII în București și Ilfov/8 sirieni sunt vizați

59 de PERCHEZIȚII în București și Ilfov/8 sirieni sunt vizați

Joi dimineaţa, poliţiştii din Ilfov efectuează 59 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 4.000.000 de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani. 57 de mandate de aducere vor fi puse în executare. Printre persoanele vizate de descinderi sunt și 8 sirieni.

Joi, 21 mai, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 59 de percheziţii la domiciliile şi sediile comerciale ale mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul construcțiilor, textilelor și comerţului de legume și fructe.

Activitățile se desfășoară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Polițiștii vor conduce la audieri 57 de persoane, față de acestea urmând a fi dispuse măsuri legale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 - 2015, în circuitul evazionist ar fi fost implicate peste 150 de societăți comerciale, conduse de 8 cetățeni sirieni, care ar fi desfășurat tranzacții comerciale fictive în valoare de peste 20.000.000 de euro, cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 4.000.000 de euro.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul polițiștilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?