Adamescu, pus sub urmărire penală

Adamescu, pus sub urmărire penală

Patronul Astra Asigurări, Dan Adamescu, aflat la DNA din cursul acestei dimineți, a fost pus sub urmărire penală, conform comunicatului DNA . Acesta a fost chemat astăzi la DNA pentr a-i fi aduse la cunoștință acuzațiile. Adamescu a refuzat să facă declarații și la intrarea și la ieșirea din sediul DNA.
Procurorii îl acuză de două infracșiuni de dare de mită, doi dintre cei patru judecători de la Tribunalul București arestați pentru fapte de corupție primind bani de la afacerist, 20.000 euro, în cursul lunii decembrie 2013. Judecătorul Elena Rovența a încasat 5.000 euro, iar judecătorul Ion Stanciu – 15.000 euro. „În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, suspectul Adamescu Grigore Ioan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaţilor STANCIU ION şi ROVENŢA ELENA, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca în schimb, magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era suspectul Adamescu Grigore Dan.

La data de 22 mai 2014, lui Adamescu Grigore Dan s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală de suspect şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.”, se menționează în comunicatul DNA.
Un alt eveniment nefericit petrecut luni începe să fie legat de același dosar de corupție. Un avocat al omului de afaceri, George Claudiu Dumitru, s-a sinucis luni, 19 mai, aruncându-se în fața metroului, în stația Piața Universității, la scurt timp după ce a fost audiat în dosar. Avocatul ar fi unul dintre oamenii care asigurau legătura cu judecătorii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

2 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire

3 Ăsta ajunge la behaura înaintea lui Iliescu / Dezvăluiri despre dovezile DNA în mega-dosarul în care Tăriceanu e…

4 În PNL se aude brișca pe curea / Culisele jocurilor de putere din interiorul principalului partid din coaliția d…

5 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii