Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Adjunctul șefului DNA despre dosarul 'Colectiv': În primă fază ar fi vizați funcționari de la PS 4, inclusiv primarul

Procurorul șef adjunct al DNA, Marius Iacob, a declarat joi că din ordonanța de declinare și disjungere a unei părți din dosarul privind club Colectiv, într-o primă fază, rezultă că ar fi vizați funcționari din cadrul Primăriei sectorului 4, inclusiv primarul. 

* LIVE UPDATE VI Incendiul de la clubul Colectiv: Situația răniților aflați în spitale

"Cercetările vizează fapte de competența DNA, respectiv abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la această faptă și fals intelectual. (...) Din ordonanța de declinare rezultă că sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de corupție în legătură cu circumstanțele în care a fost emisă autorizația de funcționare pentru clubul Colectiv. Dintr-o primă fază, rezultă că sunt vizați funcționari din cadrul primăriei, inclusiv primarul sectorului, care atrage competența DNA", a afirmat Marius Iacob.

El a precizat că șeful DNA a dispus ca un colectiv format din doi procurori și mai mulți ofițeri de poliție să efectueze acte de urmărire penală în cauză.

"În cursul zilei de azi (joi — n.r.) vom stabili un plan de anchetă și putem să vă comunicăm că vom derula cu maximă celeritate activitățile care se impun în prezenta cauză", a afirmat procurorul șef adjunct al DNA, Marius Iacob.

Întrebat dacă primăria putea să emită autorizație de funcționare pentru club în condițiile în care nu avea autorizația PSI, el a explicat că acestea vor fi circumstanțe pe care le vor stabili în cel mai scurt timp.

Referitor la posibilitatea să se fi dat mită pentru eliberarea autorizației, adjunctul șefului DNA a arătat că, din primele date ale anchetei, sunt doar indicii cu privire la fapte asimilate infracțiunii de corupție, respectiv abuz în serviciu.

Marius Iacob a spus că, în cursul zilei de joi, au fost ridicate de la sediul PÎCCJ mai multe documente, care au fost puse la dispoziție de procurorii Parchetului General.

Adjunctul șefului DNA a precizat că, până în prezent, nu s-a început urmărirea penală in rem întrucât cauza a fost înregistrată de aproximativ două ore.

DNA — Secția de Combatere a Corupției a înregistrat joi cauza penală formată ca urmare a disjungerii și declinării de către PÎCCJ a părții privind modalitatea de emitere a autorizației de funcționare a spațiului în care se află clubul Colectiv. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

2 AVERTISMENT Șefa reprezentanței Comisiei Europene la București: Avem la dispoziție procedura de infringement ș…

3 Citiți asta. În zilele următoare o să fie groasă la curul acestor gunoaie

4 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

5 ALERTĂ! Procuroarea care-l anchetează pe Dragnea REFUZĂ să predea dosarul sclavei PSD! Face apel la procurorul…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară