Adolescenta ucisă în Parcul Copou Iaşi terminase primul semestru cu 9 şi era olimpică

Adolescenta ucisă în Parcul Copou Iaşi terminase primul semestru cu 9 şi era olimpică

Adolescenta ucisă de prietenul ei, sâmbătă, în Parcul Copou din Iaşi, era elevă în clasa a IX-a la Liceul ”Dimitrie Cantemir”, era olimpică la limba română şi terminase primul semestru cu media 9, profesorii descriind-o ca fiind ”un copil voios, mereu cu mâna sus la ore”.

Profesorii Dianei, fata strangulată în Parcul Copou de către prietenul ei, se declară consternaţi.

Anca Dimitriu, directoarea Liceului ”Dimitrie Cantemir” din Iaşi, unde fata învăţa la o clasă de la profilul Ştiinţe Sociale, biling, spune că Diana era o elevă foarte bună şi terminase primul semestru cu media 9.

”Fetiţa aceasta era o copilă bună la învăţătură. Oricine şi-ar dori astfel de copil la şcoală, face parte din rândul celor pe care poţi să te bizui. Mă suprinde că acest copil extrovertit, volubil, voios, a putut să ajungă într-o astfel de companie. Era mereu cooperantă, cu mânuţa sus, şi nu avea obiecte la care nu învăţa. Avea peste tot medii de 8, 9 şi 10“, a declarat directoarea Liceului ”Dimitrie Cantemir“.

 Ea a mai spus că în cursul zilei de luni va avea loc un Consiliu Profesoral în care se va discuta despre acest caz şi se va decide inclusiv dacă se va ţine o zi de doliu.

Diana participase, în 20 februarie, la Olimpiada de limbă română, faza judeţeană, unde a obţinut o menţiune, iar în ziua în care a fost ucisă în Parcul Copou fusese la un curs de limbă engleză intensiv, la şcoala ei, de acolo fata mergând în Parcul Copou.

Irina Iorgan, diriginta clasei în care învăţa Diana, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că fata era foarte silitoare şi se pregătea mereu.

”Diana era foarte silitoare, se pregătea mereu, avea rezultate bune la învăţătură. Avea un profil psihologic foarte frumos - era o fată veselă, inimoasă, care se implica în activitatea şcolii, în cea din clasă. Nu ştiam nimic despre vreo relaţie pe care ar fi avut-o“, a spus Irina Iorgan.

Aceasta a mai precizat că, dacă în primul semestru fata avusese trei absenţe tot semestrul, în 24 februarie, de Dragobete, fata a lipsit toată ziua, având trei absenţe în catalog, şi nici nu a mers apoi la ora de dirigenţie ca să încerce să le motiveze.

”Este adevărat că a avut aceste absenţe, nu ştiu dacă au vreo legătură cu nenorocirea care s-a întâmplat, e adevărat că au fost pe 24 februarie şi înseamnă că a lipsit toată ziua, iar joi la dirigenţie nu mi-a spus nimic şi nici eu nu am verificat. Părinţii ei sunt oameni absolut normali, nu am putut să îi remarc negativ în niciun fel, prin absolut nimic. Sunt oameni care veneau la şedinţele cu părinţii, se interesau de fată în mod firesc. Mi-a atras atenţia tatăl ei, fiindcă semăna foarte mult cu el“, a adăugat diriginta fetei.

În ceea ce îl priveşte pe Eduard P., prietenul Dianei, suspectat de comiterea crimei, acesta era elev la Colegiul Tehnic ”Mihail Stuza” din Iaşi.

Conform reprezentanţilor şcolii, în primul semestru băiatul de 16 ani a avut două corigenţe şi nota scăzută la purtare din cauza numărului mare de absenţe.

”Situaţia la învăţătură nu este una tocmai bună, are două corigenţe pe primul semestru. Sunt în stare de şoc, doar am organizat atâtea activităţi cu ei, am vorbit chiar şi săptămâna trecută despre activitatea violentă, consumul de etnobotanice, absenţele, a fost şi Poliţia de proximitate. Nu am aflat prea multe de la părinţi, mama de abia putea să vorbească“, a declarat directorul colegiului, Ştefan Chirchirău.

Fata de 16 ani fost găsită moartă, sâmbătă după-amiază, în Parcul Copou, ea fiind descoperită de către trecători care au sunat la 112. Echipajul medical care a ajuns la faţa locului a încercat fără succes să o resusciteze pe fată, care avea urme de strangulare.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”