Alina Bica vrea audierea Elenei Udrea, a lui Dorin Cocoș și a doi procurori de la DIICOT

Alina Bica vrea audierea Elenei Udrea, a lui Dorin Cocoș și a doi procurori de la DIICOT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă luni cazul fostei şefe a DIICOT Alina Bica şi al altor patru inculpaţi în dosarul "Bica 1".  Bica a solicitat instantei sa fie audiati Elena Udrea si Dorin Cocos ca martori in acest dosar.

Elena Udrea a declarat public ca stia despre nereguli care au loc la ANRP, iar printre beneficiarii despagubirilor supraevaluate se numara apropiati ai omului de afaceri Dorin Cocos.

În decembrie 2014, fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. 

Au fost deferite justiţiei pentru aceeaşi faptă şi alte persoane care erau în componenţa comisiei: Crinuţa Dumitrean, preşedinte ANRP, Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru, toţi în stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepreşedinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, şef birou în MJ, toţi sub control judiciar, şi Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru corupţie în altă cauză.

De asemenea, au mai fost deferiţi justiţiei evaluatorul Emil Nuţiu, în stare de arest preventiv, şi omul de afaceri Stelian Gheorghe, sub control judiciar, ambii pentru complicitate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

4 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina

5 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”