Ample percheziții la Universitatea “Eftimie Murgu” după un flagrant reușit! Zeci de procurori au descins simultan în mai multe cabinete ale profesorilor!

Ample percheziții la Universitatea “Eftimie Murgu” după un flagrant reușit! Zeci de procurori au descins simultan în mai multe cabinete ale profesorilor!

Mascații au descins în această dimineață în mai multe locații pentru a ridica probe de la unele cadre didactice ale Universității “Eftimie Murgu” din Reșița. Oamenii legii vizează atât locuințele unor profesori universitari, cât și sediul instituției de învățământ. La universitatea reșițeană au mai avut loc acțiuni ale oamenilor legii în trecut, fiind ridicate mai multe probe din cabinetele cadrelor didactice.

 Potrivit unor surse judiciare, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) din Parchetul General au organizat un flagrant reușit la Universitate. Acțiunea este instrumentată împreună cu  Direcția Generală Anticorupție. Procurorii sunt însoțiți de Brigada Specială a Jandarmeriei Române.

Parcarea universității este inundată de mașini ale polițiștilor, jandarmilor și procurorilor. Oamenii legii desfășoară în acest moment ample acțiuni de verificare în toate corpurile instituției de învățământ. Au descins simultan în cabinetele mai multor profesori. Deja, la UEMR au început să sosească și avocați pentru persoanele vizate, potrivit Expres de Banat.

Cine sunt "șefii" Universității

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița este condusă de rectorul Doina Frunzăverde, soția baronului local Sorin Frunzăverde  (PNL).
Președintele Senatului Universității Eftimie Murgu din Reșița este un cunoscut al procurorilor anticorupție.  Marian Mihăilă a fost condamnat în urmă cu doi ani la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria