ANM: Informare de instabilitate atmosferică la nivelul întregii țări, începând de duminică seară

ANM: Informare de instabilitate atmosferică la nivelul întregii țări, începând de duminică seară

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis o informare instabilitate atmosferică, valabilă la nivelul întregii țări, ce va intra în vigoare din seara zilei de duminică, urmând să expire marți, la ora 23,00.

Conform meteorologilor, duminică, 14 iunie, vremea va fi călduroasă în toată țara, local caniculară în zonele de câmpie, iar luni, 15 iunie, canicula va persista în Câmpia Română, Podișul Moldovei și partea continentală a Dobrogei. În aceste zone, se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de disconfort termic (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Începând cu seara zilei de duminică, 14 iunie, pânâ la sfârșitul zilei de marți 16 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta în zonele montane și submontane, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și pe spații mai restrânse în rest. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor avea trecător aspect de vijelie.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 30-40 l/mp, cu precădere în zonele de munte. Pe arii restrânse va cădea grindină.

ANM precizează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …