Argeș: Percheziții într-un dosar de înșelăciune pe bursa de transport cu prejudiciu de 400.000 de euro

Argeș: Percheziții într-un dosar de înșelăciune pe bursa de transport cu prejudiciu de 400.000 de euro

Polițiștii din Argeș și Dolj efectuează sâmbătă, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, 11 percheziții domiciliare într-un dosar de înșelăciune pe bursa de transport, cu un prejudiciu total de 400.000 de euro.

Descinderile au loc la domiciliile al 10 persoane din județele Argeș și Dolj, bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și constituirea unui grup infracțional organizat, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

"Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la activitatea infracțională a unui grup de persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Persoanele sunt bănuite că, utilizând datele de identificare ale unor societăți comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internațional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat", se precizează într-un comunicat remis AGERPRES de IPJ Argeș.

Anchetatorii au stabilit că, după confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinația prestabilită, ci erau deviate spre teritoriul României, utilizându-se documente de transport false. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piața neagră, la prețuri subevaluate.

"Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii este de aproximativ 400.000 de euro, reprezentând contravaloarea mărfurilor care fac obiectul activității infracționale", se mai arată în comunicatul IPJ Argeș.

Descinderile sunt efectuate de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Argeș și IPJ Dolj, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciilor Acțiuni Speciale din Argeș, Dolj și Dâmbovița. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”