Argeș: Percheziții la un om de afaceri suspectat de evaziune fiscală

Polițiștii din Argeș efectuează, miercuri, cinci percheziții într-un dosar penal în care un om de afaceri este cercetat pentru evaziune fiscală, nevirarea impozitelor și contribuțiilor reținute de la salariați și acordarea de împrumuturi directe către asociat și persoane interpuse.

Trei dintre cele cinci descinderi au loc la sediile unor societăți comerciale, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

"Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de o persoană (...). Bărbatul este bănuit că, în perioada 2007-2010, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi majorat nejustificat în declarația anuală 101 față de cheltuielile înregistrate în balanța de verificare și bilanțul contabil, având drept consecință diminuarea bazei impozabile și implicit impozitul pe profit", se precizează în comunicat.

Omul de afaceri mai este bănuit că ar fi reținut și nu ar fi virat, în termen de 30 de zile de la scadență, impozite și contribuții ale salariaților. În plus, el ar fi împrumutat sume de bani, cu încălcarea dispozițiilor legale, direct de la societatea pe care o administrează.

Prejudiciul adus bugetului de stat și societății comerciale a fost estimat la un milion de lei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!