Asociația 21 Decembrie, nemulțumită de trimiterea de la un complet la altul al ÎCCJ a plângerilor victimelor Revoluției

Asociația 21 Decembrie 1989 se declară nemulțumită de trimiterea a nouă plângeri împotriva soluțiilor procurorilor militari de clasare a dosarului Revoluției de la un complet la altul al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

"Astăzi, 13 ianuarie 2016, un număr de nouă plângeri împotriva soluțiilor procurorilor militari de clasare a dosarului Revoluției, aflate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, au fost trimise la un alt complet de judecată, cu termen pe 22 ianuarie, soluția asupra redeschiderii dosarului fiind iar amânată, deși astfel de măsuri puteau fi luate pe cale administrativă încă din luna decembrie când au fost înregistrate", se arată într-un comunicat al Asociației 21 Decembrie 1989 remis miercuri AGERPRES.

Reprezentanții asociației subliniază faptul că, în dosarul Revoluției, un judecător, chiar și de la Înalta Curte, ar trebui să observe și să conștientizeze că un astfel de dosar, cu un asemenea traseu judiciar, cu personaje politice și militare, poate fi "dosarul vieții sale", "prin importanța remarcabilă pentru istoria recentă și pentru viitor".

"Acum, spre deosebire de alte perioade, pentru a stabili vinovăția față de represiunea sângeroasă și față de tratamentele neomenoase, judecătorii Înaltei Curți au drumul netezit de hotărârea CEDO din 2011 în cauza Asociația 21 Decembrie 1989, Mărieș, Vlase ș.a. vs. România. Deci, pot face dreptate așa cum scrie art. 1 din Constituția României.

Asociația 21 Decembrie 1989 reamintește că așteaptă de la Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție să aplice în mod direct Convenția și să respecte hotărârile Curții Europene a Drepturilor Omului, atât de disprețuite de procurorii militari care au sfidat și victimele și Curtea", se arată în comunicatul de presă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

2 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

5 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb