Autorităţile locale din Hunedoara cer Guvernului racordarea la Autostrada A1

Autorităţile locale din Hunedoara cer Guvernului racordarea la Autostrada A1

Consiliul Judeţean Hunedoara şi primăriile din Hunedoara şi Deva au trimis, miercuri, o adresă comună premierului Victor Ponta şi mai multor miniştri şi parlamentari, în care cer racordarea celor două municipii printr-un nod la Autostrada A1, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autorităţile locale din Hunedoara cer Guvernului racordarea la Autostrada A1 (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

"O greşeală mai veche, o omisiune pe care cei de la CNADNR nu şi-au asumat-o, când a fost realizat proiectul autostrăzii, şi care poate duce la izolarea economică a celor două municipii, trebuie în final reparată. Nu este posibil să gândim că două municipii cum sunt Deva şi Hunedoara să nu aibă legătură directă la autostradă. CJ Hunedoara a făcut demersuri încă din 2009 pentru racordarea municipiilor la autostradă, însă adresele noastre nu au fost luate în seamă. A fost o rea-voinţă, iar cei de la CNADNR trebuie să remedieze această situaţie", a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint.

Prezenţi la conferinţa de presă, primarii municiipilor Deva şi Hunedoara au susţinut că au încercat şi ei să obţină explicaţii de la CNADNR.

"Am mai trimis solicitări Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin care am cerut să fim luaţi în seamă, iar Deva să aibă o intrare pe autostradă, însă nu am primit răspuns. Nu este normal, şi noi facem tot ce ne stă în putere să fim luaţi în seamă", a declarat primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.

Potrivit autorităţilor locale, municipiul Hunedoara nici măcar nu este semnalizat pe panourile din Simeria Veche şi Şoimuş, motiv pentru care multe persoane din alte judeţe care încearcă să ajungă în oraşul de pe Cerna ratează ieşirea de pe Autostrada A1.

Conform primarului Hunedoarei, Viorel Arion, primăria a solicitat CNADNR închirierea a patru locuri pe tronsonul de autostradă dintre Deva şi Orăştie, unde vor fi amplasate panouri informative care să le indice şoferilor direcţia spre Hunedoara şi spre Castelul Corvinilor.

În prezent, tronsonul de autostradă Deva - Orăştie, parte din Autostrada A1, care străbate judeţul Hunedoara are trei ieşiri: una în satul Şoimuş, alta în satul Simeria Veche şi încă una în satul Aurel Vlaicu.

Scrisoarea comună a CJ Hunedoara şi a primăriilor din Hunedoara şi Deva a fost trimisă premierului Victor Ponta, ministrului Transporturilor, Dan Şova, ministrului Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, secretarului de stat Alexandru Năstase de la Departamentul pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine şi unui număr de 12 parlamentari de Hunedoara.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!