Bărbatul care a atacat familia unui om de afaceri din Pitești a fost arestat preventiv

Bărbatul care a atacat familia unui om de afaceri din Pitești a fost arestat preventiv

Tribunalul Argeș a dispus, miercuri, arestarea preventivă a lui Dumitru Vasile Burcea, sibianul în vârstă de 33 de ani reținut în cazul tâlhăriei comise în noaptea de 16 spre 17 mai asupra familiei unui om de afaceri din Pitești, în urma căreia o femeie de 41 de ani a intrat în comă, dar și pentru o agresiune similară săvârșită la Mangalia.

Instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Pitești, dar este executorie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Dumitru Vasile Burcea este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată.

Procurorii susțin că, la data de 16 mai 2015, în jurul orei 22,30, Dumitru Vasile Burcea a pătruns într-un imobil din municipiul Pitești aparținând unui om de afaceri, l-a lovit pe proprietar și a sustras sumele de 5.000 euro și 7.000 lei. De asemenea, el a lovit-o pe soția omului de afaceri, femeia fiind internată în spital în stare gravă.

Din cercetări a reieșit că femeia a fost lovită în cap cu un obiect contondent, în timp ce se afla în curtea casei, iar soțul ei a fost atacat într-o cameră a locuinței.

Agresorul a fost prins marți la Sibiu, iar pentru identificarea sa polițiștii români au cooperat cu autoritățile judiciare franceze.

De asemenea, procurorii au descoperit că Dumitru Vasile Burcea este autorul unei alte tâlhării, săvârșite la începutul lunii mai. Astfel, la data de 2 mai 2015, înarmat cu un cuțit, Dumitru Vasile Burcea a pătruns într-o locuință din localitatea Mangalia, județul Constanța, cu scopul de a sustrage bunuri sau alte valori, exercitând acte de violență asupra unei persoane.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, Marius Ștefan, a anunțat miercuri că dosarul agresiunii de la Mangalia a fost conexat la dosarul privind agresiunea de la Pitești.

Pe lângă atacurile de la Pitești și Mangalia, Dumitru Vasile Burcea este suspectat de comiterea unor fapte asemănătoare pe teritoriul altor state europene.

"În urma expertizării de către specialiștii criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică a mijloacelor materiale de probă ridicate de la fața locului, a rezultat că persoana care a comis infracțiunea a participat la o faptă cu mod de operare asemănător, petrecută la începutul acestei luni în Mangalia, județul Constanța. De asemenea, datele obținute au fost comunicate partenerilor din cadrul Tratatului de la Prum, (...) omologii francezi semnalând un rezultat pozitiv, cel în cauză fiind bănuit de comiterea unor fapte cu mod de operare asemănător, pe teritoriul unor state europene", se arată într-un comunicat al IGPR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 Așa o fi?

4 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

5 Imaginea asta e România...